C++ QT QGridLayout
Ostatnio zmodyfikowano 2014-10-27 17:00
donex93 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
C++ QT QGridLayout » 2014-10-26 12:48:25 Witam chciałbym zrobić w QT aplikację okienkową i potrzebuje do niej takiej funkcji żeby po wciśnięciu buttona dodawało mi okno do Grid Layoutu nie wiem jak to zrobić wiem że jest takie coś jak QGridLayout::addItem(new QPushButton("dfsf"),3,3); ale chyba coś źle robię bo mi nie działa. |
|
Maciek |
» 2014-10-27 17:00:21 Cześć. Mogę wkleić ci prosty przykład, mam nadzieję że domyślisz się o co chodzi (jak będziesz potrzebował nagłówek to napisz). #include "stdafx.h" #include "qt_test1.h"
qt_test1::qt_test1( QWidget * parent, Qt::WFlags flags ) : QMainWindow( parent, flags ) , layout( new QGridLayout() ) , text_edit( new QTextEdit() ) , push_btn( new QPushButton( tr( "ADD TEXTEDIT" ) ) ) , main_widget( new QWidget() ) { layout->addWidget( push_btn, 0, 0 ); setCentralWidget( main_widget ); main_widget->setLayout( layout ); connect( push_btn, SIGNAL( clicked() ), this, SLOT( add_textedit_to_layout() ) ); }
qt_test1::~qt_test1() { }
void qt_test1::add_textedit_to_layout() { layout->addWidget( text_edit, 0, 1 ); }
Ale i tak mogłeś to na pewno znaleźć w sieci. |
|
« 1 » |