C++ Pomysł na...
Ostatnio zmodyfikowano 2010-01-31 01:18
Bartaz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
... » 2010-01-31 01:03:28 Ale to zdanie ma byc podane przez uzytkownika. |
|
malan |
» 2010-01-31 01:15:04 ... ale Ty nawet nad tym nie usiadłeś :). #include <iostream> #include <cstring> using namespace std;
bool wyjscie = false;
const int gROZMIAR = 7; string tKomendy[] = { "czesc", "jak sie masz?", "pogoda", "czas", "data", "ulubiona stronka", "narka", }; string tOdpowiedz[] = { ". siemanko :D", ". nudze sie troche :(", ". snieg, deszcz, tornada - jedym slowem: zostan w domu ;)", ". prosze bardzo: 23:15", ". dzis mamy: 14/12/2009", ". nie podlizujac sie adminowi: ddt.pl ;p", ". juz mnie opuszczasz ;((( ?!" };
bool fPrzeszukaj( string kom ); void fWyswietl( int id );
int main() { string komenda; while( !wyjscie ) { system( "CLS" ); cout << endl << "Pogadaj ze mna :) - "; getline( cin, komenda ); if( !fPrzeszukaj( komenda ) ) cout << "[UZYLES ZLEJ KOMENDY]" << endl; cin.sync(); cin.get(); } return 0; };
bool fPrzeszukaj( string kom ) { bool freturn = false; for( int i = 0; i < gROZMIAR; i++ ) { if( kom.find( tKomendy[ i ] ) !=- 1 ) { fWyswietl( i ); freturn = true; if( i == 6 ) wyjscie = true; } } return freturn; };
void fWyswietl( int id ) { cout << tOdpowiedz[ id ] << endl; };
Oczywiście to doskonałe nie jest - wpiszesz np. dataczas, a program zwróci datę, ale to jest do dopracowania. |
|
Bartaz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
... » 2010-01-31 01:18:59 To chyba jeszcze nie mój poziom,wracam do mojego Painta w konsoli...xD |
|
1 « 2 » |