[C++, Allegro] error: lvalue required as left operand of assignment
Ostatnio zmodyfikowano 2014-11-16 00:57
drudl Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++, Allegro] error: lvalue required as left operand of assignment » 2014-11-16 00:57:28 Kiedy kompiluję mój program wyskakuje mi błąd z tematu i dodatkowo ostrzeżenie: warning: extended initializer lists only available with -std=c++11 or -std=gnu++11 [enabled by default] Mój kod: glowny_bohater::glowny_bohater( const char * nazwa_obrazka, const char * nazwa_animacji, int szerokosc, int wysokosc, int ile_klatek_ma_animacja ) { strcpy( nazwa,( nazwa_obrazka ? nazwa_obrazka: "brak.bmp" ) ); obrazek_glownego_bohatera = load_bmp( nazwa, default_palette ); if( !obrazek_glownego_bohatera ) { set_gfx_mode( GFX_TEXT, 0, 0, 0, 0 ); allegro_message( "nie mogê za³adowaæ obrazka_glownego_bohatera !" ); allegro_exit(); } strcpy( nazwa2,( nazwa_animacji ? nazwa_animacji: "brak.bmp" ) ); animacja_glownego_bohatera = load_bmp( nazwa2, default_palette ); if( !animacja_glownego_bohatera ) { set_gfx_mode( GFX_TEXT, 0, 0, 0, 0 ); allegro_message( "nie mogê za³adowaæ animacji_glownego_bohatera !" ); allegro_exit(); } sz = szerokosc; w = wysokosc; x = 0; y = 0; co_robi = stoi; w_ktora_strone_jest_zwrocony = prawo; przebieg_animacji = 0; dlugosc_animacji = ile_klatek_ma_animacja - 1; tablica_zderzen obiekt( obrazek_glownego_bohatera, sz, w ); wsk_na_pkt_zderzenia_klatki_animacji = new tablica_zderzen[ ile_klatek_ma_animacja ] = { }; } Podejrzewam, że może coś nie tak jest z konstruktorami klasy tablica_zderzen: tablica_zderzen::tablica_zderzen( BITMAP * obrazek, int szerokosc, int wysokosc ) { ilosc_pkt_zderzenia = ile_pkt_zderzenia( obrazek, szerokosc, wysokosc ); wsk_tab_x = new int[ ilosc_pkt_zderzenia ]; wsk_tab_y = new int[ ilosc_pkt_zderzenia ]; znajd_pkt_zderzenia( obrazek, szerokosc, wysokosc ); }
tablica_zderzen::tablica_zderzen() { } Ktoś wie, co może być nie tak? |
|
« 1 » |