Połączenie Winapi, Allegro i Alfont
Ostatnio zmodyfikowano 2009-12-28 16:57
Elaine |
» 2009-12-20 23:58:35 eBbi, nie wrzeszcz i nie rozkazuj... |
|
eBbi Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2009-12-28 07:11:15 od ostatniego razu zmieniło się tyle że poczytałem sobie kurs winapi i już ogarniam większości. W tych przykładach co malan podawał i co było na stronce połączenie winapi z allegro wyglądało w taki sposób że w winapi tworzyło się okienko a w allegro zapisywało się bitmapy na buforze które z kolei winapi wczytywał na ekran. i tu moje pytanie: " czy da się zrobić tak, aby okienko tworzyło sobie allegro, winapi - kontrolkę, którą zapisuje na buforze lub coś w tym stylu". No bo nie chce zmieniać wszystkiego po kolei pozatym nie jest to łatwe |
|
malan |
» 2009-12-28 16:07:12 Może i by się dało, ale moim zdanie byłoby przy tym trochę roboty ;p. Tylko pytanie po co? Po dłuższym zastanowieniu można by znaleźć kilka plusów zastosowania allegro w winapi (nie odwrotnie ;p). 1) Powiedzmy, że w sumie w swojej aplikacji miałbyś jakieś 20 przycisków - w allegro dla każdego z nich musiałbyś sprawdzać pozycje myszki, nie wspomnę o ich tworzeniu itp., a w winapi o to martwi się program i wysyła komunikaty, 2) Polskie znaki (chociaż allegro 5 ponoć obsługuje), 3) W winapi baaardzo łatwo robi się timery (co czasem się przydaje przy pisaniu gier), 4) http://msdn.microsoft.com (chyba komentarza nie trzeba) ..., itd. |
|
» 2009-12-28 16:30:25 SPRÓBUJE O_o... pewno zajmie mi to całą noc i tak na pewno nic z tego nie wyjdzie.. no ale dobra :P |
|
» 2009-12-28 16:57:44 EJ NO PROBLEM.. nie wywala żadnego błędu ale.. okienko się nie pojawia a muzykę słychać. malan przydał by się jakiś kontakt do ciebie ;p
edit: dobra.. olewam to.. użyje tych niedorobionych kontrolek z allegro i tyle |
|
1 2 « 3 » |