Dziwny problem z allegro
Ostatnio zmodyfikowano 2009-12-22 09:30
KrQ Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Dziwny problem z allegro » 2009-12-22 00:26:35 Witam -niestety ponownie na tym dziale :) posiadam kod skonstruowany w ten sposób void init(); void init1(); void deinit();
int menu(); int poziom();
volatile long speed = 0; LOCK_VARIABLE( speed ); LOCK_FUNCTION( increment_speed );
using namespace std;
int main() { init(); menu(); if( menu() == 1 ) { init1(); poziom(); } deinit(); return 0; } END_OF_MAIN() funkcja int menu zwraca dwie wartosci 0 i 1; dla 1dynki powinna wczytywać poziom,i tu sprawa się komplikuje. Otóż z nieznanej przyczyny , muszę wypełniać formularz postaci i klikać play dwa razy(gdy po pierwszym razie funkcja powinna zakończyć działanie i zwrócić 1), zauważyłem że funkcja menu zaczyna się od początku (zeruje mi wartości zmiennych wewnątrz niej). To samo następuje gdy próbuje wyłączyć program. Kod ma ponad 500 linijek i nie jest zbyt przejrzysty dla osoby 3ciej:P, podejrzewam że tak jak poprzednio dałem ciała z timerem który umieszczony jest na ten moment tylko w funkcji menu(). ale mimo wszytko wole zapytać bardziej doświadczonych o zdanie :)) |
|
malan |
» 2009-12-22 01:21:07 init();
if( menu() == 1 ) { init1(); poziom(); }
deinit();
|
|
KrQ Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2009-12-22 09:30:25 dzięki wielkie :)
można zamknąć temat. |
|
« 1 » |