Podpis elektroniczny zmiana tablicy string[] w char
Ostatnio zmodyfikowano 2014-12-08 15:51
lekarz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Podpis elektroniczny zmiana tablicy string[] w char » 2014-12-08 12:44:23 Potrzebuje za pomocą CURLa wysłać nagłówek:
string headers[2]; headers[0] = "Sign: "+sign; headers[1] = "Key:"+key;
Niestety, aby to zrobić tablicę "string headers" muszę przekonwertować do "const* char". Tutaj powstaje pewien problem bo o ile sam klucz czyli jedna komórka tabeli konwertuje się bez problemu to już przekonwerotowanie go razem z podpisem jest nie możliwe. Niestety, ale muszę to zrobić jakoś za pomocą tabeli bo wysłanie dwóch oddzielnych nagłówków nie przynosi efektów. Stawianie znaków końca linii, średnika i przecinaka pomiędzy "Sign: ....", a "Key: ...." też nic nie daje.
Do konwertowania używałem:
const char * ccpExample = headersx[0].c_str (); const char * ccpExample1 = headersx[1].c_str ();
Niestety na tym po wielu godzinach pracy moje pomysły się skończyły:(
Może komuś to pomoże:
$headers = array( 'Sign: '.$sign, 'Key: '.$key, );
curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers);
Tak procedura wysłania nagłówka wygląda w php. |
|
Monika90 |
» 2014-12-08 13:31:42 Nie rozumiem dlaczego chcesz używać tablicy, kiedy z dokumentacji wynika, że to ma być lista curl_slist * slist = NULL; slist = curl_slist_append( slist,( "Sign: " + sign ).c_str() ); slist = curl_slist_append( slist,( "Key: " + key ).c_str() ); curl_easy_setopt( handle, CURLOPT_HTTPHEADER, slist );
używaj powyższego kodu na własne ryzyko... |
|
» 2014-12-08 14:05:06 Dzięki działa:D |
|
Monika90 |
» 2014-12-08 14:18:06 Pamiętaj, żeby zwolnić listę kiedy nie będzie już potrzebna. |
|
» 2014-12-08 15:51:38 zastosowałem:
result = curl_easy_perform(curl); curl_easy_cleanup(curl);
:)Jeszcze raz dzięki:) |
|
« 1 » |