Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

SFML 2.0 instalowanie w CodeBlock

Ostatnio zmodyfikowano 2015-01-03 18:38
Autor Wiadomość
Joda332
Temat założony przez niniejszego użytkownika
SFML 2.0 instalowanie w CodeBlock
» 2014-12-31 17:51:36
Mam nie raczej problem a rozwiązanie. Nie wiem jak skontaktować się z osobą robiąca kurs SFML 2.0 ale instalowanie SFML w C::B z całym tym linkowaniem i td zajęło mi 4 godziny i się poddałem i przerzuciłem na Visual 2010 gdzie mi się udało to zainstalować. Ostatnio postanowiłem pouczyć się WinApi i szukając odpowiedniego projektu natrafiłem na projekt SFML z ciekawości założyłem nowy projekt ściągnąłem SFML dla C::B wrzuciłem do folderu i dałem 3 linki w oknie dialogowym powstałym w wyniku kliknięcia projektu i działa bez zarzutu :D ok 1 minuta pracy i działa jak trzeba. Pracuję w CodeBlock 13.12 ;) a więc jak ktoś ma możliwości to niech poprawi tamten kurs że najlepiej pobrać C::B 13.12 i w 1 minutę zrobić projekt SFML 2.0. Jest też możliwość zrobienia projektu SFML 1.6 ;)

EDIT// I jednocześnie polecam kurs http://software.com.pl​/biblioteka-sfml-prosta-i-szybk​a-biblioteka-do-obslugi-multim​ediow​/
P-123758
DejaVu
» 2015-01-03 12:16:51
Przecież masz opisany proces konfiguracji SFML w Code::Blocks włącznie z obrazkami...
http://cpp0x.pl/kursy​/Kurs-SFML-2-x-C++​/Instalacja-i-konfiguracja​/Konfiguracja-SFML-2-0-Code-Bl​ocks​/464
P-123904
Joda332
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2015-01-03 18:38:00
Ja wiem że to jest opisane ale zamiast File/New/Empty project i linkować wszystko nastawiając się na błędy które możemy popełnić podczas linkowania można wybrać File/New/SFML project i podać 3 linki żeby wszystko działało :) To może pomóc wielu osobom, np. mój kolega chciał rozpocząć przygodę z SFML ale nie mógł zainstalować biblioteki w swoim środowisku po kilku godzinach prób i błędów zostawił to po prostu, ja miałem podobnie ale zamiast zostawić to zrobiłem to w visual studio ale i tak zmiana środowiska przysporzyła mi sporo kłopotów.
P-123971
« 1 »
  Strona 1 z 1