C++ konsola powiekszanie czcionki
Ostatnio zmodyfikowano 2010-01-12 17:24
Bartaz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
C++ konsola powiekszanie czcionki » 2010-01-11 22:36:17 Witam czy jest jakas mozliwosc zmiany czcionki w kosoli? |
|
malan |
» 2010-01-12 00:08:35 Na pewno jest, bo ktoś niedawno pisał kalkulator konsolowy, w którym były duuuże cyferki :). Może poszukaj tutaj. |
|
... » 2010-01-12 13:13:03 Niestety ale nie znam na tyle dobrze angielskiego. ale skopiowalem kod z dzialu font size ale nie działa mi dałem #include <windows.h> Ale pewnie zle to wpisalem: #include <cstdlib> #include <iostream> #include <windows.h> using namespace std;
int main( int argc, char * argv[] ) { COORD WINAPI GetConsoleFontSize( __in HANDLE hConsoleOutput, __in DWORD nFont ); system( "PAUSE" ); return EXIT_SUCCESS; } Znalazlem takie cos ale mi nie działa http://cboard.cprogramming.com/windows-programming/102187-console-font-size.html |
|
eBbi |
» 2010-01-12 16:17:00 wszystkie funkcje z "Get-" na początku służą do odczytywania a z "Set-" do zmieniania ustawień. Ty w swojej funkcji odczytujesz rozmiar czcionki, anie zmieniasz. Przeszukałem tak powierzchownie dokumentacje msdn i nie znalazłem żadnej takiej komendy do zmiany czcionki lecz taka na pewno istnieje |
|
Elaine |
» 2010-01-12 16:42:17 |
|
... » 2010-01-12 16:57:55 Moze i o to ale nie dziła mi mam taki kod co musze jeszcze zrobic? #include <cstdlib> #include <iostream> #include <windows.h> using namespace std;
int main( int argc, char * argv[] ) { BOOL WINAPI SetCurrentConsoleFontEx( __in HANDLE hConsoleOutput, __in BOOL bMaximumWindow, __in PCONSOLE_FONT_INFOEX lpConsoleCurrentFontEx ); system( "PAUSE" ); return EXIT_SUCCESS; } Błędy: C:\Dev-Cpp\hghgh.cpp In function `int main(int, char**)': 12 C:\Dev-Cpp\hghgh.cpp initializer expression list treated as compound expression (Each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in.) 9 C:\Dev-Cpp\hghgh.cpp `__in' undeclared (first use this function) 8 C:\Dev-Cpp\hghgh.cpp [Warning] `__stdcall__' attribute only applies to function types |
|
Elaine |
» 2010-01-12 17:07:42 Masz tę funkcję wywołać, a nie zadeklarować. |
|
... » 2010-01-12 17:10:46 Mozesz napisac jak to zrobic ? |
|
« 1 » 2 |