Problem z ćwiczeniem z pętli for
Ostatnio zmodyfikowano 2010-01-18 20:16
Maver Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Problem z ćwiczeniem z pętli for » 2010-01-18 16:57:07 Witam przejdę odrazu do rzeczy otóż pisałem sobie programik z tego ćw ostatniego z for-a i przy wpisywaniu działań pojawił sie problem z nową linia więc zastosowałem geline lecz pokazuje mi się nastepsujący błąd: invalid conversion from `long int' to `char*' #include<iostream> #include<conio.h> using namespace std; unsigned int tab1[ 2 ][ 4 ][ 5 ]; long int zysk, strata, kapital;
int main() { cout << "Podaj kapital" << endl; cin >> kapital; cout << "Bilans w roku 1999" << endl; for( int kwartal = 1; kwartal <= 4; kwartal++ ) { cout << "Podaj zysk w kartale nr " << kwartal << " "; cin >> zysk; kapital = kapital + zysk; } cout << "Budzet po roku 1999 wynosil: " << kapital << endl << endl << endl; cout << "Bilans w roku 2000" << endl; for( int kwartal = 1; kwartal <= 4; kwartal++ ) { cout << "Podaj zysk w kartale nr " << kwartal << " "; cin.getline( zysk, 20 ); kapital = kapital + zysk; } cout << "Budzet po roku 2000 wynosil: " << kapital << endl; getch(); return( 0 ); }
Prosze o pomoc. |
|
malan |
» 2010-01-18 20:16:53 |
|
« 1 » |