[C/C++] Niezależna kontrola OpenGL
Ostatnio zmodyfikowano 2015-03-15 12:49
RazzorFlame |
» 2015-03-14 14:42:12 @pekfos: dane od wszystkich klientów są zbierane, a generowana scena 3d jest wysyłana dla wszystkich ta sama :P |
Nie ma sensu. Chyba nie wiesz na co się piszesz. Twój serwer pęknie pewnie na pierwszych 2 klientach do obsługi bo tak po prostu się nie robi. Serwer powinien wysyłać jedynie dane np. pozycje, życie itd. a scena renderowana powinna być w kliencie. Gdybyś robił tak jak tutaj powiedziałeś to wątpie, żeby internet 1Gb/s u klienta i u serwera nadążył na 60 kl/s przy rozdzielczości 1920x1080 i polączeniu tylko jednego klienta. |
|
Brunon3 |
» 2015-03-14 14:44:33 @up: Ja już o tym napisałem, ale autor tematu nie zareagował, więc chyba nie ma sensu tego powtarzać. ;)
-BD. |
|
Kaikso Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2015-03-15 12:49:08 Renderowanie odbywa się na 4-ech serwerach współbieżnych dobrze wyposażonych (ja nie jestem ich właścicielem), a dane są wysyłane przez sieć lokalną. Poza tym to nie jakaś gra ale symulacja, serwery jest do tego przystosowane, a zwykły komputer po prostu by nie zniósł takiego przeciążenia.
Co do przesyłu danych to odbywa się to przez kilka połączeń równoległych. |
|
1 « 2 » |