szyfr płotkowy
Ostatnio zmodyfikowano 2015-03-24 15:09
joinzbozin Temat założony przez niniejszego użytkownika |
szyfr płotkowy » 2015-03-24 13:12:47 Witam, wiem co jest nie tak w poniższym kodzie, ale nie wiem jak to ładnie naprawić: #include<iostream> #include<string> #include<conio.h> using namespace std; int main() { string wyraz; string top; string down; cout << "PODAJ WYRAZ" << endl; cin >> wyraz; for( int i = 0; i < wyraz.size(); i++ ) { if( i % 2 == 0 ) down[ i ] = wyraz[ i ]; else top[ i ] = wyraz[ i ]; } cout << top + down; getch(); return 0; } . moje pytanie brzmi jak mogę wcześniej sobie zarezerwować stringi określonej długości nic nie zawierające i potem je wypełnić? Albo stworzyć je dynamicznie? Mam kilka pomysłów jak to zrobić inaczej ale wszystkie zajęłyby mi zbyt dużo linijek |
|
Monika90 |
» 2015-03-24 13:21:18 jak mogę wcześniej sobie zarezerwować stringi określonej długości nic nie zawierające i potem je wypełnić? |