Dziwny problem: Kopiowanie VISUAL STUDIO 2012 -> Notatnik Windows
Ostatnio zmodyfikowano 2015-03-28 17:02
krzysztof.kolski Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Dziwny problem: Kopiowanie VISUAL STUDIO 2012 -> Notatnik Windows » 2015-03-28 14:41:20 Witam Otóż męczy mnie następujący problem. Gdy chce przekopiować kawałek kodu z visuala do notatnika w notatniku wkleja mi się to tak jakby nie uwzględniało znaków przejścia do nowej linii tzn kod który był napisany w wielu wierszach (np 50) teraz mam w 3 wierszach.
Kiedyś było dobrze, teraz chyba coś mi się przestawiło i nie wiem jak to naprawić. Nikt nie umie mi pomóc ale pewnie osoby z tego forum są dobrze zaznajomione z praktyczną obsługą komputera ,więc proszę mnie oświecić.
Ewentualnie jeśli moderator uzna że temat powinien wylądować w koszu to również prosiłbym chociaż o jakąś skrótową wskazówkę.
|
|
jankowalski25 |
» 2015-03-28 15:57:14 Text that is copied from other applications keeps the original encoding and line break characters. For example, when you copy text from Notepad and paste it into a text file in Visual Studio, the text has the same settings that it had in Notepad. |
Czyli jak skopiujesz tekst z Notatnika do Visuala, to wszystko będzie w porządku (odwrotnie już niekoniecznie). Jeśli chcesz, aby Visual zapisywał tekst prawidłowo wyświetlany w Notatniku, musisz zmienić ustawienia Visuala (patrz na drugi link). |
|
krzysztof.kolski Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2015-03-28 17:01:02 Czyli która opcja z tych pięciu będzie najlepsza? |
|
pekfos |
» 2015-03-28 17:02:54 CRLF |
|
« 1 » |