[C++] Grzebanie w rejestrze z poziomu programu
Ostatnio zmodyfikowano 2015-04-05 10:37
C-Objective Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++] Grzebanie w rejestrze z poziomu programu » 2015-04-03 10:51:37 Witam. Piszę program obsługujący skrypty (*.gcp), i chcę dodać do tego pliku i ikonkę, i domyślny program. Wiem że trzeba użyć windows.h, ale nie umiem grzebać umiejętnie w rejestrze z poziomu C++ (w regedicie nic nie spapram). Chcę żeby po uruchomieniu jakiegoś prostego programu (szkielet): #include <windows.h>
int main() { return 0; }
Istniała ikonka i istniało rozszerzenie (wszystko w rejestrze). |
|
kmlkamilek |
» 2015-04-03 14:13:35 Polecam rozdział o rejestrze w kursie WinAPI na tej stronie połączony z dokumentacja z msdn. Jesli ogarniasz rejestr i cpp to szybko załapiesz. ;) |
|
» 2015-04-04 17:24:35 thx. Problem rozwiązał się sam (magia :P i <registry.hpp> od borlanda) |
|
Brunon3 |
» 2015-04-04 17:44:31 Tylko że mało który Twój post miał jakikolwiek sens...
Pokaż rozwiązanie żeby temat był użyteczny.
-BD. |
|
Gabes |
» 2015-04-04 17:59:54 @up Brunonku spójrz w prawo, a teraz spójrz w lewo rozejrzyj się po pokoju, zobacz jaki masz bałagan. Daj odpocząć komputerowi, posprzątaj pokój, jutro na miłość boską są święta. |
|
Brunon3 |
» 2015-04-04 23:00:20 Ech... @up: Takie zwracanie się do innych użytkowników forum (do mnie) jest wyrazem poniżenia danej osoby, itd. ...spójrz w prawo, a teraz spójrz w lewo... |
... ...rozejrzyj się po pokoju, zobacz jaki masz bałagan. |
Nie mam bałaganu. Wczoraj sprzątałem. Daj odpocząć komputerowi, |
Umghm. Tego lepiej nie będę komentować. posprzątaj pokój, jutro na miłość boską są święta. |
Tak jakoś zauważyłem. I przygotowuję się do nich. Masz mnie za jakiegoś no-life'a, który 24/7 siedzi przy komputerze? -- Tak więc po co mnie atakujesz? Napisałem coś złego/nieprawdziwego? Obraziłem kogoś? Obraziłem Ciebie? -BD. |
|
» 2015-04-05 10:37:46 Tak mnie /( |
|
« 1 » |