setFrameLimit() w Allegro 4
Ostatnio zmodyfikowano 2015-04-12 10:40
Brunon3 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2015-04-12 10:40:55 @up: Czyli który sposób jest dobry? Denerwują mnie takie odpowiedzi, jak w jakiejś Wyroczni. EDIT: Więc kod game() wygląda teraz tak: I dalej nie działa. :( ??? EDIT2: Posiedziałem jeszcze trochę nad tym, i zrobiłem wyświetlanie FPS'ów. 100. A Fraps pokazuje ~150! Czyli to nie wina programu, tylko Fraps'a. >:( KOD: void game() { install_timer(); install_int( increment_speed, 10 ); install_int_ex( increment_speed, BPS_TO_TIMER( 60 ) ); install_sound( DIGI_AUTODETECT, MIDI_AUTODETECT, "" ); set_volume( 255, 255 ); set_display_switch_mode( SWITCH_BACKGROUND ); install_int_ex( game_time_ticker, BPS_TO_TIMER( 10 ) ); Start(); play_sample( music, 255, 127, 750, 1 ); int frames_done = 0; int old_time = 0; while( run ) { while( speed == 0 && run ) { rest( 1 ); if( key[ KEY_ESC ] ) run = false; } while( speed > 0 && run ) { int old_speed = speed; Update(); speed--; if( old_speed <= speed ) break; } if( game_time - old_time >= 10 && run ) { fps = frames_done; frames_done = 0; old_time = game_time; if( key[ KEY_ESC ] ) run = false; } frames_done++; } stop_sample( music ); destroy_sample( music ); allegro_exit(); } Problem rozwiązany. Poczekam, może ktoś ma jeszcze jakieś uwagi, jeśli nie, zamknę temat. Pozdrawiam. :) -BD. |
|
1 « 2 » |