[C++] przerwania w programie, Eclipse, Win7
Ostatnio zmodyfikowano 2015-04-16 15:32
kondzioku Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++] przerwania w programie, Eclipse, Win7 » 2015-04-14 10:51:09 Witam. Piszę program w Eclipse na systemie Windows 7. Program musi komunikować z innymi podzespołami przez RS-323. Mam przygotowane funkcje które odbierają wiadomość odczytują ją i nadają odpowiedź. Problem w tym, że chciałbym wykorzystać przerwanie jak w mikrokontrolerze, mianowicie wejść do funkcji odbierania po upływie pewnego czasu. Czytałem że w przypadku takich aplikacji pisanych na Windowsach nie mamy dostępu do procesora komputera więc może jest jakiś inny sposób by coś takiego uzyskać? Pozdrawiam. |
|
Quirinnos |
» 2015-04-14 23:39:51 |
|
» 2015-04-15 15:57:40 Zgadzam się z tym nasłuchiwaniem ale przy wcześniejszych testach zauważyłem, że jeżeli coś jest nadesłane to jest to zapisywane (ciężko mi powiedzieć gdzie) i czeka na odczyt, sprawa komplikuje się jeżeli z zewnątrz zacznie przychodzić więcej wiadomości i zaczną się one nakładać. Dzięki za linki dzisiaj wieczorkiem poczytam co tam jest. |
|
» 2015-04-16 15:32:12 A znacie jakąś metodę żeby w razie nasłuchiwania i spostrzeżenia, że coś nadchodzi program wyszedł z aktualnej pętli i przeszedł do odczytywania? |
|
« 1 » |