Problemik
Ostatnio zmodyfikowano 2010-02-08 20:56
Pirotechnik Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Problemik » 2010-02-08 20:40:51 Witam mam maly problem!! Dopiero sie ucze c++ wiec prosze o wyrozumialosc ;) Mam nastepujący program: #include <iostream> #include <conio.h> int main()
{ using namespace std; int proba; proba = 0; const short rozmiar = 50; char slowo[ rozmiar ]; char zslowo[ rozmiar ]; char kategoria[ rozmiar ]; cout << "Podaj kategorie a potem slowo: \nKategoria: "; cin.get( kategoria, rozmiar ).get(); cout << "Slowo: "; cin.get( slowo, rozmiar ); cin.get(); do { cin >> zslowo; ++proba; cout << "Proba: " << proba << endl; } while( strcmp( zslowo, slowo ) ); getch(); return( 0 ); } Jak juz napisalem chce wyczyscic ekran ale nie wiem jak. Prosze o pomoc!! |
|
Bartaz |
... » 2010-02-08 20:47:37 wpisz tam system("cls"); |
|
» 2010-02-08 20:52:35 Dzieki!!! Wielkie Dzieki!!
|
|
KONIEC!! » 2010-02-08 20:56:53 #include <iostream> #include <conio.h> #include <cstring> int main()
{ using namespace std; int proba; proba = 0; const short rozmiar = 50; char slowo[ rozmiar ]; char zslowo[ rozmiar ]; char kategoria[ rozmiar ]; cout << "Podaj kategorie a potem slowo: \nKategoria: "; cin.get( kategoria, rozmiar ).get(); cout << "Slowo: "; cin.get( slowo, rozmiar ); cin.get(); system( "cls" ); cout << "Kategoria: " << kategoria << endl; do { cin >> zslowo; ++proba; cout << "Proba: " << proba << endl; } while( strcmp( zslowo, slowo ) ); cout << "Brawo!! Udalo ci sie za " << proba << " razem!!"; getch(); return( 0 ); } |
|
« 1 » |