[C] Wykrywanie systemu
Ostatnio zmodyfikowano 2015-06-19 17:39
Roofy5 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2015-06-19 15:43:01 Teraz jednak mam problem z funkjcą dodającą nowy element za elementem o podanym kluczu: void dodaj( int key, int zaKtorym, node ** root ) { if(( * root ) == NULL ) { printf( "\nBrak podanego elementu w liscie.\n" ); spij(); return; } if(( * root )->klucz == zaKtorym ) { node * temp =( * root )->next; ( * root )->next =( node * ) malloc( sizeof( node ) ); ( * root )->next->klucz = key; ( * root )->next->next = temp; return; } else dodaj( key, zaKtorym,( * root )->next ); }
Funkcja działa tylko raz - to znaczy dodaje element, ale kiedy wywołuję ją drugi raz to wywala błąd programu |
|
» 2015-06-19 15:50:21 OK - chyba rozwiązałem mój problem: dodaj( key, zaKtorym, &(( * root )->next ) );
Lora wielkie dzięki za pomoc i wytłumaczenie co i jak ;) Pozdr. |
|
pekfos |
» 2015-06-19 16:43:30 Zmieniasz kod C++ na C, bo nie masz zainstalowanego kompilatora C++? Moje gratulacje. |
|
» 2015-06-19 17:39:04 Pisałem pod C++ ale na studiach pewien ćwiczeniowiec koniecznie chce to w C i najlepiej żeby działało mu to pod Linuxem więc piszę taki uniwersalny program pod Win/Lin :P
|
|
1 « 2 » |