Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Zsumowanie parametru klasy,ze zmienną globalną,

Ostatnio zmodyfikowano 2015-07-30 14:08
Autor Wiadomość
michal11
» 2015-07-29 21:22:49
wyciągnąć wartość przez jakiegoś geta i zrobić z nią, co się tylko chce. Znacznie lepsze, niż robić milion metod do wykonywania operacji matematycznych w ograniczonej formie.

Całkowicie się zgadzam, Tak to powinno być ja tylko napisałem co bym zmienił w już istniejącym kodzie zakładając, że Max_150 nie chce zmieniać interfejsu. Zresztą taka była twoja pierwsza propozycja, ze zwracaniem wartości, której nie zastosował.

C/C++
Add_Points( int suma );
Referencja.

Dlatego napisałem mniej więcej ;)
P-135415
pekfos
» 2015-07-29 22:42:48
zakładając, że Max_150 nie chce zmieniać interfejsu. Zresztą taka była twoja pierwsza propozycja, ze zwracaniem wartości, której nie zastosował.
Nie zastosował, bo w kierunku tego rozwiązania popełnił najwięcej błędów, poszedł po linii najmniejszego oporu i teraz, najwyraźniej, nie chciało mu się zmieniać. Co nie zmienia faktu, że jego aktualne rozwiązanie jest słabe.

Zresztą taka była twoja pierwsza propozycja
Czasem trzeba cytować siebie samego, bo ludzie nie potrafią czytać wszystkiego ;)
P-135421
Max_150
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2015-07-30 04:43:14
Nie wiem gdzie widzisz to słabe rozwiązanie,to jest jak dla mnie,bardzo dobre rozwiązanie,samo return,nie zadziała,bo to jest void,i jako void pozostnie.I mówiłem,że jest to kod napisany w 4min,jako coś,podobne do oryginału,żebym przetestował czy tamte rozwiązania działały.W pryginale jest więcej parametrów,i tak jak jest,jak dla mnie jest ok,bo wim co chce osiągnąć.
Nawet jest to komiczne,żeby zostało jak jest,jest to prosty program,i czy będzie 16lini więcej,czy 20 mniej,brak różnicy.
A tu zawsze się ktoś znajdzie,i stwierdzi "To jest słabe",na forach graficznych zamiast tego mówią "Naucz się pisać!"
Nie żebym się obrażał,ale jest to  tak,jak by złapać dziewczyne gangstera za tyłek,i to na jego oczach,wiadomo jaka będzie reakcja :)
Ta przewidywalność jest bynajmniej śmieszna.

Ja z przerwą 7 miesięcy,raz na kilka dni,coś pisze,więc nie musi to być bardzo dobre,wystarczy że będzie działać.
P-135429
michal11
» 2015-07-30 14:08:38
Niestety ale to, że tobie się wydaje, że jest to bardzo dobre rozwiązanie wcale nie oznacza, że takie jest (a w tym przypadku zdecydowanie nie jest).
Nie musimy ci mówić "Naucz się pisać!" bo już w pierwszej odpowiedzi dostałeś prawie gotowy kod jak poprawnie rozwiązać twój problem, tu nie ma żadnej nauki tylko rozumienie tego co jest napisane i co ktoś do ciebie pisze.
Kwestia zmiany void na int ew. dodania nowej funkcji chyba tez nie jest zbyt dużym problemem, szczególnie, że funkcje typu get są potrzebne i dość często stosowane.

nie musi to być bardzo dobre, wystarczy że będzie działać

Z takim podejściem kariery nie zrobisz.
P-135445
1 « 2 »
Poprzednia strona Strona 2 z 2