SFML2 Problem z wyświetleniem publicznego obiektu znajudjącego się w innej klasie
Ostatnio zmodyfikowano 2015-07-30 21:10
Slavian Temat założony przez niniejszego użytkownika |
SFML2 Problem z wyświetleniem publicznego obiektu znajudjącego się w innej klasie » 2015-07-30 19:59:13 Witam, ostatnio zabrałem się do zrobienia malutkiego frameworka do gier 2D. Podczas pisania Visual Studio pokazuje błąd, który nie wiem jak naprawić. Jak narazie we Frameworku znajdują się dwie klasy : Init i Player. Gdy chcę wyświetlić kwadrat, który jest graczem Visual Studio pokazuje błąd. Treść błędu : A nonstatic member reference must be relative to a specific object. Klasa Init.h: #include "stdafx.h"
class Init { public: Init(); ~Init(); void GameLoop(); private: sf::RenderWindow window; int Width; int Height; int FPS; };
Kawałek klasy Init.cpp:
void Init::GameLoop() { while( window.isOpen() ) { sf::Event okno; while( window.pollEvent( okno ) ) { if( okno.type == sf::Event::Closed ) window.close(); } window.clear( sf::Color::Black ); window.display(); window.draw( Player.player ); } }
Klasa Player.h:
#include "stdafx.h"
class Player { public: Player(); ~Player(); sf::RectangleShape player; private: void Move(); };
Z góry dziękuję za odpowiedź ! :) |
|
pekfos |
» 2015-07-30 20:08:32 window.draw( Player.player );
|