pekfos |
» 2015-08-04 18:43:48 do { sWynik = tekst.erase( znalezionyznacznik - 1, 1 ); sWynik = tekst.insert( znalezionyznacznik, "[b]" ); } while( sprawdz1 != 0 );
|
Jakie ta pętla ma szanse na zmodyfikowanie sprawdz1..? Jeśli zacznie się kręcić, to w nieskończoność. Czy chodziło o coś takiego ? |
Nie zajmujemy się sprawdzaniem poprawności wykonanych zadań. Więc jeśli uważasz, że zadanie jest poprawnie wykonane, to jest to wyłącznie twój problem, bo akurat nie jest dobrze wykonane. Z tego powodu wyleciał twój ostatni post - nie dość, że offtop, to jeszcze 'czy mam dobrze'.. |
|
Braile Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2015-08-04 18:53:08 Przepraszam, jeżeli było to niezgodne z zasadami. A stwierdzenie, że nie jest poprawnie wykonane tyczy się tego tematu, czy odnosisz się do zadania, które zostało usunięte, bo już się pogubiłem ?
|
|
pekfos |
» 2015-08-04 18:54:59 A stwierdzenie, że nie jest poprawnie wykonane tyczy się tego tematu, czy odnosisz się do zadania, które zostało usunięte, bo już się pogubiłem ? |
Tego tematu. Chociaż może i pasować do tamtego zadania, nie patrzyłem na kod. |
|
» 2015-08-04 19:16:37 Program się uruchamia, jednak wyskakuje błąd, który ma coś wspólnego z metodą erase, jednak nie wiem co on oznacza. http://i.imgur.com/Juskt0E.png |
|
pekfos |
» 2015-08-04 19:21:01 Po co odejmujesz 1 od znalezionej pozycji..? <b> jest na pozycji 0, a tu nie masz liczb ujemnych. |
|
JMII89 |
» 2015-08-04 19:24:22 Wywala ci std::out_of_range bo próbujesz się dostać do indeksu który nie istnieje . Nie odejmuj 1 od znalezionej pozycji
|
|
» 2015-08-04 19:26:16 Jeśli dobrze zrozumiałem ten fragment kodu to kasuje od następnej pozycji, przykładowo dla frazy '<b>', którą znajdzie na pierwszej pozycji zacznie kasować od następnego znaku, czyli fraza '<b>' pozostanie nienaruszona. Niemniej jednak bez odejmowania tej jedynki program wyrzuca ten sam błąd, który widać na zdjęciu. |
|
pekfos |
» 2015-08-04 19:30:36 No to źle zrozumiałeś. Twoje wytłumaczenie kupy się nie trzyma. to kasuje od następnej pozycji, przykładowo dla frazy '<b>', którą znajdzie na pierwszej pozycji zacznie kasować od następnego znaku, czyli fraza '<b>' pozostanie nienaruszona. |
Jakim cudem fraza zostanie nienaruszona, skoro rzekomo kasowanie odbywa się od następnej pozycji w znakach? Znajdzie na pierwszej, to zacznie od drugiej, a fraza ma 3 znaki, więc nie może zostać nienaruszona. Niemniej jednak bez odejmowania tej jedynki program wyrzuca ten sam błąd, który widać na zdjęciu. |
Bo nie ma tu liczb ujemnych. Jak według ciebie można skasować pierwszy znak, skoro najmniejsza wartość rozpocznie usuwanie od drugiego znaku..? |
|
1 « 2 » 3 |