Wskaźniki-dlaczego nie mogło być prościej?
Ostatnio zmodyfikowano 2010-02-24 18:08
Elaine |
» 2010-02-24 16:34:05 Np. na poziomie mózgu istoty rozumnej |
Człowiek nigdy nie będzie w stanie czegoś takiego napisać. Zgadnij, czemu. Nie chodzi tu o wymaganą moc obliczeniową. |
|
madmike44 |
» 2010-02-24 16:39:12 Skoro "*wsk_liczba= &liczba;" to cout... Tutaj jest błąd na wstępie - *wsk_liczba nie jest równe &liczba - po prostu w kodzie piszemy: int * wsk_liczba = & liczba; w jednej linii - deklaracja wskaźnika na liczbę całkowitą i od razu przypisanie mu wartości. Inaczej: int * wsk_liczba; wsk_liczba = & liczba;
Najpierw deklaracja, a potem przypisanie. Dlatego zapis w jednej linii może zmylić :) |
|
Elaine |
» 2010-02-24 16:41:23 Dlatego gwiazdkę przykleja się do typu... |
|
marek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-02-24 16:48:37 Panowie Wszytko jasne. Dzięki za ucztę. Cała przyjemność po mojej stronie. |
|
madmike44 |
» 2010-02-24 16:51:12 Cz ł owiek nigdy nie b ę dzie w stanie czego ś takiego napisa ć.Zgadnij, czemu.Nie chodzi tu o wymagan ą moc obliczeniow ą. Dlatego napisałem, że jest to nieosiągalny stopień.... Co do powodu - temat rzeka. Jak dla mnie wielu zagadnień nie da się po prostu zasymulować za pomocą kodu maszynowego. Ale to można by książki na ten temat pisać. A co do złożoności obliczeniowej - wydajnościowo też jeszcze nie osiągnęliśmy takiego poziomu. Z tego, co gdzieś czytałem, najszybsz obecnie superkomputer dociąga do biliarda operacji na sekundę - wydajność ludzkiego mózgu jest oceniana na około 10 razy tyle :) |
|
» 2010-02-24 17:23:26 Człowiek nigdy nie będzie w stanie czegoś takiego napisać. Zgadnij, czemu. Nie chodzi tu o wymaganą moc obliczeniową. |
Chyba nie w szybkości jest pies pogrzebany. W mózgu są procesy biochemiczne i trochę elektryczne. W sumie czasy transmisji to nie piko tylko milisekundy. Mam jednak niestety takie przeczucie, że kiedyś hardware i software wyprzedzi mózg. Jak to dobrze, że mnie wtedy już nie będzie. Będę tylko, pijąc ambrozję na łąkach niebieskich, patrzył na to wszystko z góry. |
|
Elaine |
» 2010-02-24 17:43:18 Będę tylko, pijąc ambrozję na łąkach niebieskich, patrzył na to wszystko z góry. |
O ile jednak nie okaże się, że to jednak ateiści mają rację - wtedy po śmierci będziesz martwy i tyle. |
|
» 2010-02-24 17:50:25 No, no nie przypuszczałem, że dyskusja ze wskaźników przeniesie się na tematy egzystencjalne. |
|
1 2 « 3 » 4 |