[C++] string.find problem z zadaniem z kursu
Ostatnio zmodyfikowano 2015-09-12 21:32
palkers Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++] string.find problem z zadaniem z kursu » 2015-09-12 20:32:53 Proszę o pomoc nie mogę wykonać zadania z kursu c++. Mój problem polega na tym że chcę zlikwidować wszystkie znaki "<" i zastąpić je "[" ale za każdym razem gdy odpalam program wyskakuje mi okienko z powiadomieniem że program przestał działać. mój kod using namespace std;
string konwertuj( string & sTekst ) { size_t pozycja; pozycja = sTekst.find( "<" ); cout << pozycja << endl; while( pozycja != string::npos ) { sTekst.erase( pozycja, 1 ); sTekst.insert( pozycja, "[" ); cout << sTekst << endl; pozycja = sTekst.find( "<" ); cout << pozycja << endl; } }
int main() { string tekst = "<b>to jest </b> testowy napis <b>:)"; konwertuj( tekst ); return 0; }
|
|
darko202 |
» 2015-09-12 20:44:43 spróbuj system("pause"); lub char c; get c;
przed return 0;
przeczytaj też np. http://cpp0x.pl/forum/temat/?id=1210 |
|
w dalszym ciągu to samo » 2015-09-12 20:55:11 Próbowałem wpisać komendy które napisałeś jednak to w dalszym ciągu nie przyniosło skutku. Wydaję mi się że problem leży w środku funkcji konwertuj(). Wygląda na to że pętla wykonuje się jeszcze raz mimo tego że nie powinna i przez to wyświetla się komunikat o błędzie. Temat który mi podrzuciłeś is 404 not found. |
|
Zrobione! » 2015-09-12 21:32:16 Funkcja konwertuj była typu string a nie zwracała nic, dlatego zmieniłem ją na funkcję typu void i program hula aż miło :) |
|
« 1 » |