Po zbudowaniu i odpaleniu programu wyskakuje puste okienko cmd.
Ostatnio zmodyfikowano 2015-12-15 20:03
Gusti Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Po zbudowaniu i odpaleniu programu wyskakuje puste okienko cmd. » 2015-12-15 18:27:45 Witam, jestem kompletnie zielony w pisaniu w c++, chciałem zacząć moją przygodę z tym językiem, lecz już na starcie nie mogę tego zrobić, bo po załadowaniu "programu" "Hello world!", po spróbowaniu "build&run" zamiast okna z tekstem, wyskakuje mi samo okno cmd, bez żadnego tekstu, tak jak na tym screenie ( http://screenshot.sh/mMCWDHS1wbFxs ). Bardzo proszę o pomoc, bo dalsza nauka przez ten błąd nie jest możliwa, pozdrawiam Gusti.
/edit Kilka informacji: -Kompilator: Code::Blocks -System: Windows 7 64 bit |
|
mateczek |
» 2015-12-15 19:08:48 co jakiś czas przejawia się takie info, że któryś z popularnych antywirusów blokuje własne programy :P Kompilator masz 32 bitowy mingw. Code::blocks to tylko środowisko graficzne (IDE)
Zastanawia mnie tylko dlaczego generuje Ci plik main.exe ?? powinien raczej nazwa_projektu.exe
|
|
Gusti Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2015-12-15 20:03:29 Okazało się, że tak, trzeba było dodać wyjątki do antywira (avasta w tym przypadku) lecz nie wystarczylo sam codeblocks, lecz tez caly folder z projektami, dzięki za pomoc ;) |
|
« 1 » |