Pomoc w zrobieniu arcanoida
Ostatnio zmodyfikowano 2010-03-23 16:40
pekfos |
» 2010-03-22 14:32:53 Mówiłeś coś że wielu ludzi by nie potrafiło czegoś bez patrzenia w książkę...Wielu ludzi potrafi coś takiego bez patrzenia w książkę, dokumentacje, kursy a nawet nie na trzeźwo. a co to C++ to jakiś wierszyk do recytacji? Przecież C++ to trzeba rozumieć....Trzeba znać język a nie tylko rozumieć. Rozumieć trzeba by czytać kod ale by go pisać trzeba go znać. nie ważne czy piszesz program z książką czy też nie.Jak piszesz bez książki to korzystasz z własnej wiedzy a nie lektury dla początkujących |
|
DejaVu |
» 2010-03-22 16:07:50 Czy do zrobienia algorytmu wypisującego liczby pierwsze potrzebna jest książka? 1) if 2) for 3) int zmienna 4) dzielenie z resztą, czyli operator % (którego ewentualnie początkujący może zapomnieć)
Po prostu nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Nie znając podstaw nie da się pisać gry samodzielnie. Jeśli Twój kolega (programista) uważa, iż nie trzeba znać tych podstaw na pamięć to myślę, że albo on nie jest programistą albo błędnie zinterpretowałeś jego słowa. Faktem jest, że nie trzeba znać na pamięć wszystkiego, ale no pisać się nie da bez znajomości alfabetu. |
|
Orpis Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-03-22 17:04:02 A jeżeli chodzi o książkę....to co kupiłem i ma leżeć bo uważacie że się źle z niej uczy początkujący?!... |
|
TheLukon |
» 2010-03-22 17:28:05 A jeżeli chodzi o książkę....to co kupiłem i ma leżeć bo uważacie że się źle z niej uczy początkujący?!...A czy ktoś pisał że nie masz jej czytać, a najlepiej wyrzucić? Poprostu każdy ma inną opinie na książkę, a to od ciebie zależy czy Ty chcesz ją czytać. |
|
szyx_yankez |
» 2010-03-22 17:30:53 Skoro już kupiłeś to przeczytaj, napewno coś z niej wyniesiesz. |
|
Orpis Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-03-22 18:00:27 Coś? No to jak nauczyć się C++ we takim stopniu żeby powiedzieć umiem c++ i bawić się z grafiką...co przeczytać....czy symfonia nie wystarczy? |
|
TheLukon |
» 2010-03-22 18:51:49 Jeżeli chcesz się bawić grafiką 2 lub 3 D, to jest pełno kursów i dokumentacji do bibiotek graficznych. Samo przeczytanie nic Ci nie da, musisz więcej kodzić niż czytać. Czy Symfonia wystarczy... myślę że tak. |
|
pekfos |
» 2010-03-23 16:40:12 Nie wystarczy. przeczytać można kilka książek, kursów i co to da jeżeli przy próbie skompilowania własnego kodu wyskoczy jakiś banalny błąd i będzie "yyyyy, co jest?". Tu nie chodzi o przeczytaną literaturę ale o własne, zdobyte na własnych błędach doświadczenie i lata praktyki. |
|
1 2 3 « 4 » |