Lekcja 9 czyszczenie bufora - porada
Ostatnio zmodyfikowano 2016-01-02 17:42
czareekk Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Lekcja 9 czyszczenie bufora - porada » 2016-01-01 20:07:36 Witam. Przed chwilą skończyłem robić zadanie domowe z lekcji 9. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy zrobiłem to dobrze bo nie do końca zrozumiałem jaki ma być efekt końcowy. Program kompiluje się i z wierzchu wszystko wygląda dobrze. Nie jestem pewny jednak co do mojego kodu, który zamieszczam tu:
using namespace std; int main() { int a; int b; int c; cout << "Podaj pierwsza liczbe: "; cin >> a; bool sukces = cin.good(); cin.clear(); cin.sync(); cout << "Podaj druga liczbe: "; cin >> b; bool sukces1 = cin.good(); cin.clear(); cin.sync(); cout << "Podaj trzecia liczbe: "; cin >> c; bool sukces2 = cin.good(); cin.clear(); cin.sync();
cout << "Pierwsza liczba to: " << a << " Wczytano? " << sukces << endl; cout << "Druga liczba to: " << b << " Wczytano? " << sukces1 << endl; cout << "Trzecia liczba to: " << c << " Wczytano? " << sukces2 << endl;
system("pause"); return 0; } |
|
carlosmay |
» 2016-01-02 14:01:44 cin.sync(); należy zamienić na cin.ignore() . Nie wszystkie kompilatory czyszczą strumień metodą int sync(); |
|
rokefeller |
» 2016-01-02 14:41:45 |
|
czareekk Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-01-02 17:42:13 Okej, dzięki ;) |
|
« 1 » |