Lich555 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
CodeBlocks - nie wyświetla programu » 2016-01-08 18:13:49 Witam. Napotkałem bardzo irytujący problem, który uniemożliwia mi pisanie w CodeBlocks. Otóż piszę obojętne jaki kod, kompiluje mi wszystko ładnie, ale zamiast efektu pracy widzę to (w tle widać program, który próbuję otworzyć): http://i.imgur.com/JFShlMV.pngWażne jest również to, że stary program, w którym nic nie zmienię (np. każdy kiedyś napisany program, lub nowo utworzony Hello World! w którym nic nie zmienię, to jest ważne - bez zmian) działa normalnie. Od jakiegoś czasu kompilacja trwa strasznie długo. Dałem rady z tym żyć, ale może też da się coś z tym zrobić. |
|
carlosmay |
» 2016-01-09 00:01:33 Ochrona się czepia. Wyłącz na chwilę antywirusa i zobacz co będzie.
|
|
» 2016-01-09 10:16:46 Wielkie dzięki za pomoc. Nie tylko nie mam problemów z wyświetlaniem wyników moich wypocin, ale też program działa dużo, dużo szybciej. Nigdy bym nie pomyślał, że o to chodzi, gdyż miałem już z antywirusem kiedyś problemy związane z Code::Blocks więc dodałem folder, w którym znajdują się moje programy, do wyjątków i problem zniknął. Także nie wiem o co chodzi, ale dzięki za pomoc. |
|
» 2016-01-11 19:47:44 Nie wiem czy z tym programem jest coś nie tak, ale mi go nie wyświetla (efekt jest taki sam, jak powyżej na screenie). Ciekawe jest to, że program pisze returned 12. #include <iostream>
using namespace std;
int main() { for( int a = 1; a <= 5; a++ ) { for( int b = 1; b <= 5; b++ ) { for( int c = 1; c <= 5; c++ ) { if( a < b && b < c ) { cout << a << " " << b << " " << c << endl; } } } } return 0; }
|
|
carlosmay |
» 2016-01-11 20:11:26 Jaka ochrona? Jeżeli Avast odznacz opcję DeepScreen. |
|
» 2016-01-12 14:22:49 Avast, Avast, ale niestety żadnego efektu nie widać... |
|
carlosmay |
» 2016-01-12 14:36:46 Nie wiem czy z tym programem jest coś nie tak, ale mi go nie wyświetla |
Program jest OK. Przebuduj na nowo projekt. Może odpalasz z niekompletnego pliku. Może nie jest zbudowany jak należy przez ochronę. |
|
» 2016-01-12 15:06:09 Niestety jest tak w każdym nowym projekcie, oraz w każdym starym jeśli w nim coś zmienię. |
|
« 1 » 2 |