Usuwanie spacji
Ostatnio zmodyfikowano 2016-01-16 16:18
Garniturek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-01-16 09:15:21 Dziękuje. Mam jeszcze jedno pytanie: Jest jakaś metoda, żeby za pomocą find() szukać paru liter. np. Masz zadanie w tekście znaleźć wszystkie literki 'a' i 'z'. Bez robienia na to dwóch funkcji jednej szukającej 'a', drugiej szukającej 'z'? :) |
|
Garniturek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-01-16 09:15:50 Dziękuje. Mam jeszcze jedno pytanie: Jest jakaś metoda, żeby za pomocą find() szukać paru liter. np. Masz zadanie w tekście znaleźć wszystkie literki 'a' i 'z'. Bez robienia na to dwóch funkcji jednej szukającej 'a', drugiej szukającej 'z'? :) |
|
carlosmay |
» 2016-01-16 13:57:42 Jest jakaś metoda, żeby za pomocą find() szukać paru liter |
Z tego co wiem to nie. Tak wyglądają nagłówki metody find(). size_type find( const basic_string & str, size_type pos = 0 ) const noexcept; size_type find( const charT * s, size_type pos = 0 ) const; size_type find( const charT * s, size_type pos, size_type n ) const; size_type find( charT c, size_type pos = 0 ) const noexcept;
Jeśli zależy ci na takiej funkcjonalności nic nie stoi na przeszkodzie, aby napisać klasę, która będzie mieć taką funkcjonalność. |
|
michal11 |
» 2016-01-16 16:18:34 |
|
1 « 2 » |