Praca jako programista
Ostatnio zmodyfikowano 2016-02-16 21:04
maszaczek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Praca jako programista » 2016-02-14 21:36:21 Hej witam was. Mam takie oto pytanko do forumowiczów pracujących jako programiści. Co polecacie do nauki, jakie książki czy publikacje, żeby nauczyć się dobrze programować i żeby nie zrobić z siebie idioty na rozmowie kwalifikacyjnej. Chodzi mi oczywiście o C++. Jestem na studiach, I rok, przerabiam takie pozycje jak Symfonia, Szkoła Programowania czy Thinking in C++. Ale wydaje mi się, że całe informacje tam zawarte nie wystarczą, żeby znaleźć zatrudnienie jako programista, a może się mylę. Czy uważacie, że przerobienie wszystkich materiałów na tej witrynie pozwoli na otrzymanie dobrej fuchy? |
|
DejaVu |
» 2016-02-14 22:37:51 Dobrej fuchy nie dostaniesz. Najpierw skup się na tym aby dobrze umieć programować, a potem na tym, aby znaleźć jakąkolwiek rozwojową pracę programisty za jakiekolwiek pieniądze. Wiedza + doświadczenie daje możliwości, a nie przeczytanie książek. To nie szkoła, gdzie trzeba przeczytać książkę na zaliczenie. |
|
pekfos |
» 2016-02-16 21:04:10 żeby nauczyć się dobrze programować i żeby nie zrobić z siebie idioty na rozmowie kwalifikacyjnej. [..] Czy uważacie, że przerobienie wszystkich materiałów na tej witrynie pozwoli na otrzymanie dobrej fuchy? |
Nie, ale to dobry sposób, by zrobić z siebie idiotę. Już w tym momencie, no bo co powiesz na tej rozmowie kwalifikacyjnej? Że znasz podstawy C++, o kilku bibliotekach słyszałeś, z czego połowa jest przestarzała, nie masz żadnego doświadczenia w programowaniu, ani tym bardziej ukończonych projektów. Ale za to masz studia, taki dodatek, który niczego ci nie wyratuje, jeśli nie ma w ogóle czego ratować. |
|
« 1 » |