Niekolejne, Spoj
Ostatnio zmodyfikowano 2016-02-25 08:19
Garniturek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Niekolejne, Spoj » 2016-02-24 22:13:11 Witam, robię zadanie: http://pl.spoj.com/problems/NIEKOLEJ/ Mam program, który według mnie działa dobrze, ale Spoj wyświetla "Błędna odpowiedź". Proszę o pomoc w znalezieniu błędu ;) #include <iostream>
using namespace std;
int main() { int a, b = 0, c; cin >> a; c = a / 2; b = a / 2; int licznik = 0; if( a > 2 ) { if( a % 2 != 0 ) { while( licznik != a / 2 + 1 ) { if( licznik == 0 ) ; else cout << b << " " << c << " "; b++; c--; licznik++; } cout << a << " " << a / 2; } else { while( licznik != a / 2 ) { if( licznik == 0 ) ; else cout << b << " " << c << " "; b++; c--; licznik++; } cout << a << " " << a / 2 << " " << "0"; } cout << endl; } else cout << "NIE" << endl; system( "pause" ); return 0; }
|
|
mateczek |
» 2016-02-25 05:56:32 głupia sprawa dla 0 ma dać 0 :) a sam algorytm to wystarczy co drugą cyfrę wypisać #include <iostream>
using namespace std;
int main() { int liczba; cin >> liczba; if( liczba == 0 ) { cout << liczba << endl; return 0; } if( liczba <= 2 ) { cout << "NIE" << endl; return 0; } for( int i = 1; i <= liczba; i = i + 2 ) { cout << i << " "; } for( int i = 0; i <= liczba; i = i + 2 ) { cout << i << " "; } cout << endl; }
|
|
Garniturek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-02-25 08:19:57 Ahh. No nie wpadłem na to 0 ;) Dziękuje! |
|
« 1 » |