jankowalski25 |
» 2016-03-20 15:16:02 |
|
Raffallo Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-03-20 15:20:55 no to ja już nie mam pojęcia w czym moze tkwić problem :( |
|
jankowalski25 |
» 2016-03-20 15:36:28 Strzelam, że dołączane pliki mogą po prostu nie pasować do systemu, środowiska lub czegoś tam jeszcze. Masz kilka możliwości, na przykład:
1. Googlanie komunikatów błędów i próba ich naprawienia. 2. Zbudowanie całości ze źródeł. 3. Użycie systemu GNU/Linux (maszyna wirtualna powinna wystarczyć). |
|
» 2016-03-20 15:45:50 1 punkt próbowałem kiedyś wykonać i nie dało to żadnych efektów w moim wykonaniu. Z 2 punktem niestety nie wiem jak sobie poradzić na chwilę obecną.
Chyba zostaje punkt numer 3, polecasz jakieś programy do tego? |
|
jankowalski25 |
» 2016-03-20 15:53:44 |
|
j23 |
» 2016-03-20 20:37:46 Budowanie tego w MinGW ze źródeł to jakiś koszmar (wrzeszczy mi, żebym włączył opcję -std=c++11, choć jest włączona). Z drugiej strony stawianie systemu na virtualu, tylko po to, żeby użyć jakiejś biblioteki, którą prawdopodobnie da się skompilować w VC, jest delikatnie mówiąc niemądre.
Jutro może jeszcze pokombinuje z kompilacją tej biblioteki na MinGW...
|
|
» 2016-03-20 20:53:22 Może po prostu powinienem zrezygnować z korzystania z tej biblioteki w C::B i spróbować jakiegoś innego środowiska? |
|
jankowalski25 |
» 2016-03-20 22:06:51 Budowanie tego w MinGW ze źródeł to jakiś koszmar (wrzeszczy mi, żebym włączył opcję -std=c++11, choć jest włączona). Z drugiej strony stawianie systemu na virtualu, tylko po to, żeby użyć jakiejś biblioteki, którą prawdopodobnie da się skompilować w VC, jest delikatnie mówiąc niemądre. |
Tak, ale: 1. Instrukcja dotyczy Visuala, pod MinGW chyba nie była sprawdzana. 2. W systemach linuksowych ta biblioteka powinna lepiej działać. 3. Wcześniej czy później zajdzie konieczność używania tego systemu do innych celów. Windows nie jest w stanie obsłużyć wszystkiego. Może po prostu powinienem zrezygnować z korzystania z tej biblioteki w C::B i spróbować jakiegoś innego środowiska? |
Kompilator ma tutaj większe znaczenie, niż środowisko. Dopisano:Najlepiej wybrać coś z tabelki podanej na stronie System Requirements: LAST UPDATED: 28 April 2015
|
Strzelam, że pozostałe przypadki po prostu nie były testowane. Dopisano:@Raffallo, potrzebujesz całej biblioteki, czy tylko tych macierzy? Jeśli nie musisz korzystać ze wszystkiego, to niektóre kawałki mogą być wystarczająco niezależne od systemu, aby dało się je skompilować. |
|
1 2 3 « 4 » 5 6 7 8 |