Raffallo Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-03-21 20:25:10 j23: Jak byś mógł to bym poprosił o tą bibliotekę, na pewno by mi bardzo ułatwiła życie jeżeli działa. Dzięki temu będę mógł normalnie pisać program, a nie próbować tylko rozwiązać problem. Po rozwiązaniu problemu nawet nie musiałbym nic zmieniać i dalej kontynuować. Także jeszcze raz kieruję do Ciebie prośbę o umieszczenie tej biblioteki.
jankowalski25: Jestem skłonny zainstalować Linuxa na laptopie jako drugi system (posiadany Windows 7 Sevenity). Byłbyś w stanie mnie poinstruować jak wykonać to, żeby oba systemy działały bez kolizyjnie i poprawnie oraz żebym nie musiał przeinstalowywać już aktualnego systemu? |
|
jankowalski25 |
» 2016-03-21 20:28:43 Konfiguracja, ktora zaprezentowales, nic mi nie mowi niestety, nawet nie bardzo wiem co mialbym z tym zrobic. |
Pobrać źródła, rozpakować, dołączyć do projektu tylko wskazane pliki i skompilować. |
|
j23 |
» 2016-03-22 10:36:06 @jankowalski25, co z tego, że się pojawia Cygwin? Przecież ta biblioteka jest przystosowana do kompilacji pod VC, czyli nie jest linux-only. Problemem jest to, że twórcy uznali, że jeśli windows, to tylko visual (w każdym razie tak to wygląda).
@Raffallo, umieszczę, jak skompiluje bibliotekę do DLL-ki, ponieważ wersje static lib są ogromne - debug - 300MB, release - 170MB. Choć coś mi mówi, że minGW nie powiedział jeszcze ostatniego słowa i jakieś problemy się pojawią. |
|
Gibas11 |
» 2016-03-22 10:43:04 @Up Użycie cygwina świadczy o braku przystosowaniu na Windowsa i chamskim work-around, wykorzystują dodatkową bibliotekę do symulowania tego co na Linuksie dostępne jest natywnie, więc wydajnościowo musi być gorzej przez kolejną warstwę abstrakcji. |
|
» 2016-03-22 10:53:32 @j23 : Super, bo już chętnie zaczął bym ten program pisać. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie bezproblemowo.
Jakiego Linuxa polecacie do programowania w C++ oraz takiego, który z Win 7 (Sevenity) nie będzie się "gryzł"? Fajnie jak by ktoś podesłał też sprawdzony link do pobrania oraz link do tego jak zainstalować oba systemy na jednym dysku. Chyba, że to co wcześniej podesłałem jest wystarczające:
"Żeby w ogóle zainstalować Linuxa będziesz potrzebował jakieś 15 GB wolnej przestrzeni dyskowej, ale możesz dać więcej. Zależy ile będziesz potrzebował. 1: Uruchamiasz Minta z Live CD albo z USB. 2: Wybierasz "Install Mint" lub podobnie. Będzie taka ikona na pulpicie. 3. Dalej wybierasz język polski, strefę czasową, układ klawiatury itp. 4. Gdy przyjdzie czas na partycjonowanie to wybierz "ręczne". 5. Wybierasz puste miejsce i tworzysz partycję SWAP. Jakieś 1 GB wystarczy. 6. Póżniej tworzysz kolejną z punktem montowania "\" i system plików jako ext3 albo ext4. Zależy jaki będzie na liście. 7. Partycje Windowsa edutyjesz i zaznaczasz dla każdej NTFS i dla każdej osobno wybierasz puntk montowania np. dla partcji D: "\Windows\Dysk D" 8. Tylko JEDNA partycja powinna być zaznaczona do formatowania. Ta Linuksowa ext! Jakby patycje NTFS były zaznoczone do formatowania to je koniecznie odznacz." |
|
j23 |
» 2016-03-22 19:11:14 mega.nz/#!FcAWyQqa!VffGF0U5cxWnZYg4LD5Kf8Fts9cEAFEnSWprK04PDPI
To jest DLL-ka zrobiona ze źródeł, które podał jankowalski25, kompilowane na MinGW (tdm) 4.9.2. Exek to jeden z przykładowych programów wykorzystujących bibliotekę (w zasadzie nieistotny). |
|
» 2016-03-22 22:38:34 Działa! Dziękuję Wam bardzo za czas poświęcony na pomoc mi! Jestem bardzo wdzięczny. |
|
j23 |
» 2016-03-23 10:34:54 Próbowałeś kompilować jakąś przykładową aplikację z katalogu biblioteki? Problemy mogą się pojawić, kiedy kod będzie korzystał z funkcji eksportowanych z DLL-ki. |
|
1 2 3 4 5 « 6 » 7 8 |