QT undefined reference
Ostatnio zmodyfikowano 2016-07-24 21:09
alien1983 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
QT undefined reference » 2016-07-24 17:06:11 mam taką metodę w klasie jak chcę ją uruchomić to wywala mi błąd: undefined reference to `filesOperations::copyDirectoryFiles(QString const&, QString const&, bool)`
bool copyDirectoryFiles( const QString & fromDir, const QString & toDir, bool coverFileIfExist ) { QDir sourceDir( fromDir ); QDir targetDir( toDir ); if( !targetDir.exists() ) { if( !targetDir.mkdir( targetDir.absolutePath() ) ) return false; } QFileInfoList fileInfoList = sourceDir.entryInfoList(); foreach( QFileInfo fileInfo, fileInfoList ) { if( fileInfo.fileName() == "." || fileInfo.fileName() == ".." ) continue; if( fileInfo.isDir() ) { if( !copyDirectoryFiles( fileInfo.filePath(), targetDir.filePath( fileInfo.fileName() ), coverFileIfExist ) ) return false; } else { if( coverFileIfExist && targetDir.exists( fileInfo.fileName() ) ) { targetDir.remove( fileInfo.fileName() ); } if( !QFile::copy( fileInfo.filePath(), targetDir.filePath( fileInfo.fileName() ) ) ) { return false; } } } return true; }
|
|
mateczek |
» 2016-07-24 19:41:36 a skąd ten kod wiozłeś ?? i co to?? jakaś rekurencja ?? |
|
» 2016-07-24 19:42:39 z ...
http://stackoverflow.com/questions/2536524/copy-directory-using-qt
|
|
mateczek |
» 2016-07-24 20:30:35 Nie wiem czy funkcja jest dobra. ale pewnie ją wkleiłeś w losowe miejsce. 1.Czy funkcja jest zadeklarowana w klasie jako metoda klasy?? 2.Dlaczego w rozwinięciu nazwa nie jest poprzedzona nazwą klasy "MainWidow::copyDirectoryFiles"?? czy jakoś tak ?? 3. Błąd jest na etapie kompilacji a nie uruchomienia!!! |
|
» 2016-07-24 21:09:28 THX ;) Tu był błąd:
2.Dlaczego w rozwinięciu nazwa nie jest poprzedzona nazwą klasy "MainWidow::copyDirectoryFiles"?? czy jakoś tak ?? |
|
« 1 » |