Wypisywanie liczb
Ostatnio zmodyfikowano 2016-08-03 17:52
krolik5a Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-07-31 07:24:51 A jak zrobić, żeby komputer wypisywał mi co drugą liczbę z ciągu jakiego mu podam? Bo chcę zrobić na razie samą Zuzię i potem jakoś doczepię Antka. Zrobiłam coś takiego, ale wypisuje mi tylko pierwszą liczbę.
#include <iostream> using namespace std;
int main () { int n; cin >> n; int t[n]; int zuzia; for ( int i = 0; i < n; i++){ cin >> t; zuzia = t[0]; } cout << zuzia << endl; }
|
|
mateczek |
» 2016-07-31 08:29:32 1. wstawiaj kody w znaczniki [cpp] tutaj kod [/cpp] 2. weź jakąś książkę o c++ np "symfonia c++" łopatologicznie podstawy programowania wyjaśnione #include <iostream> using namespace std;
int main() { int n; cin >> n; int * t = new int[ n ]; for( int i = 0; i < n; i++ ) { cin >> t[ i ]; } for( int i = 0; i < n; i = i + 2 ) { cout << t[ i ] << " "; } delete[] t; } |
|
krolik5a Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-08-03 17:52:11 Doszłam do tego, jak powinno to wyglądać. Dzięki za pomoc i zaangażowanie ;) Chodiło o choś takiego: #include <iostream> using namespace std;
int main(){ int n; cin >> n; int t[n]; for (int i = 0; i < n; i++) cin >> t[i]; for (int i = 0; i < n; i++) if (i % 2 == 0) cout << t[i] << " "; cout << endl;
for (int i = 0; i < n; i++) if (i % 2 != 0) cout << t[i] << " "; cout << endl; } |
|
1 « 2 » |