SFML2.3 - getGlobalBounds dla pozycji myszy
Ostatnio zmodyfikowano 2016-08-07 09:36
2dpcpl Temat założony przez niniejszego użytkownika |
SFML2.3 - getGlobalBounds dla pozycji myszy » 2016-08-07 01:03:32 Witam, męczę się z tym od dłuższego czasu i nie umiem sobie z tym poradzić. Mam kod: if( exitgame.getGlobalBounds().contains( sf::Mouse::getPosition( window ) ) ) I teoretycznie jest w porządku, bo nawet w niektórych tutorialach jest napisane, aby tak szukać kolizji obiektu z myszą. Niestety, zamiast działać to dostaję od kompilatora prezent w postaci: main.cpp:94:72: error: no matching function for call to ‘sf::Rect<float>::contains(sf::Vector2i)’
Czy ktoś ma jakiś pomysł? Z góry dzięki :/ |
|
Gibas11 |
» 2016-08-07 01:37:04 if( exitgame.getGlobalBounds().contains( window.mapPixelToCoords( sf::Mouse::getPosition( window ) ) ) ) Bez mapPixelToCoords nie zostanie uwzględniony zoom z sf::View itp., i po użyciu ich byłoby… źle? Btw jeśli bardzo zależy Ci na podaniu sf::Vector2i tam gdzie funkcja oczekuje sf::Vector2f użyj static_cast < sf::Vector2f >( vec2i ) , ale raczej za szybko Ci się to nie przyda. API SFML jest dobrze przemyślane i _zwykle_ jeśli coś nie działa to gdzieś popełniłeś błąd. :P |
|
2dpcpl Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-08-07 09:36:58 Super! Działa! Dzięki wielkie! PS. Nie zależy mi na podaniu sf::Vector2i chciałem po prostu, żeby działało :D |
|
« 1 » |