Nie mogę skompilować kodu
Ostatnio zmodyfikowano 2010-05-05 14:27
DejaVu |
» 2010-05-03 15:01:28 Nie zrozumiałem Twojego wywodu :) |
|
gomes10 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-05-03 19:55:47 mam program zaznaczam go na liście klikam ok i nadole wyskakuje :
"1 - Debug" uses an invalid compiler. Skipping... Nothing to be done.
|
|
DejaVu |
» 2010-05-03 20:17:43 Źle masz zainstalowanego Code::Blocks'a. Odinstaluj, ściągnij poprawną wersję Code::Blocks (z MinGW) i będzie działało. Tłumaczenie jak prawidłowo zainstalować MinGW'a do C::B jest czasochłonne, więc nie chce mi się tego robić. |
|
malan |
» 2010-05-03 22:08:18 |
|
» 2010-05-04 14:35:29 ,,Po pierwszy uruchomieniu pojawi nam się okno wyboru z kompilatorem domyślnym dla aplikacji, ponieważ jest już wybrany GCC, dlatego wystarczy potwierdzić nic nie zmieniając. Następnie pojawi się kolejne okno."
nie pojawia się okno |
|
DejaVu |
» 2010-05-04 18:59:38 Cóż... problemy z instalacją C::B pojawiają się gdy masz zainstalowanego Dev-C++ na kompie. W przeciwnym wypadku wszystko się sprowadza do next/next/finish i działa. Twoje odpowiedzi są typu 'po prostu nie działa'. My nie jesteśmy jasnowidzami i nie starasz się opisać dokładnie problemów, które masz dlatego też pisanie kursu instalacji Code::Blocks specjalnie dla jednej osoby mija się z celem przynajmniej na dzień dzisiejszy. |
|
» 2010-05-04 19:41:16 zaras na początku wyskakuje strona powitalna tak jagby ale nic o zmienianiu nie ma
ps.
morze jest jakieś renczne uruchomienie tej tabelki |
|
szyx_yankez |
» 2010-05-04 20:25:22 Dobra zrób tak: 1.Odinstaluj code blocks. 2.Otwórz dowolny folder a nastepnie przejdź do zakładki Narzędzia -> Opcje folderów... -> Widok -> Ukryte pliki i foldery Zaznacz "pokaż ukryte pliki i foldery". 3.Przejdź do Dysk systemowy:/ Documents and Settings / "Twoja nazwa użytkownika" / Dane aplikacij / Usuń folder "codeblocks", opróżnij kosz. 4.Zainstaluj ponownie code blocks, przyczym przy wyborze typu instalacij wybierz pierwszą opcję, "Full instalation". 5.Uruchom code blocks i przy wyborze kompilatora wybierz "GNU GCC Compiler". 6.Utwórz projekt File -> New -> Project -> Console application -> Go -> Zaznacz c++ -> Next W zkladce "Folder to create project in" wybierz sobie np. Moje dokumenty, w "Project title" wpisz nazwę projektu. Next -> Finish Nastepnie kliknij dwukrotnie na podfolder "sources" potem main.cpp. Prościej się nie dało. 7.Daj znać czy to coś dało. |
|
1 « 2 » 3 |