Pierwszy kod c++
Ostatnio zmodyfikowano 2016-08-14 17:49
emiii777 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Pierwszy kod c++ » 2016-08-14 17:06:45 Witam, Już na samym początku nauki programowania w C++ natrafiłem na problem. Otóż używam programu Visual Studio. Dzięki internetowi natrafiłem na pierwszy kod, jednak on nie działa w tym programie.
#include <iostream> #include <conio.h>
void main() { std::cout << "Mój pierwszy program" << std::endl; getch(); }
Błąd pokazuje mi ze słowem "getch" taki jak: Error C4996 'getch': The POSIX name for this item is deprecated. Instead, use the ISO C and C++ conformant name: _getch. Co jest w tym kodzie nie tak? Dlaczego jest on niepoprawny? |
|
carlosmay |
» 2016-08-14 17:23:59 getch() jest ci niepotrzebne. (brakuje '_' przed nazwą funkcji - _getch();Ctrl + Shift + b - komilacja kodu. Ctrl + F5 - uruchomienie programu bez debugger (automatycznie zatrzymuje program przed zamknięciem). Jeśli klikniesz w nr błędu Visual przekieruje cię na stronę z opisem błędu. #include <iostream>
int main() { std::cout << "Pierwszy program\n"; } |
|
pekfos |
» 2016-08-14 17:49:44 Nadzwyczaj pomocna jest odpowiednia kolejność, w jakiej należy uczyć się języków. Na przykład przed C++ wypada znać język angielski. Komunikat błędu, który otrzymałeś, bezpośrednio odpowiada na twoje pytanie i bezpośrednio wskazuje rozwiązanie. Nawet nie trzeba znać zastosowanych tam skrótów, by go zrozumieć. |
|
« 1 » |