[Allegro] Podział na pliki
Ostatnio zmodyfikowano 2010-05-07 18:01
lenrokskate |
» 2010-05-07 17:00:54 ściągnij sobie Code::Blocks :P jest prosta zasada: masz 3 pliki: main.cpp, kolizja.cpp, i kolizja.h/.hpp do pliku .h/hpp wrzucasz bool kolizja( argumenty...);
do kolizja.cpp bool kolizja( argumenty...) { costam zrob }
main.cpp #include "kolizja.h"
.....
int main() { ......... if( kolizja( costam ) ) { zrob cos i jeszcze cos } ...
|
|
lenrokskate |
» 2010-05-07 17:02:36 i z tą nauką C++ to chodziło mi o to że jak nie wiesz co to jest extern, to znaczy że jeszcze mało umiesz... |
|
Sajan Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-05-07 17:41:11 To chyba uczyłem się z jakiegoś niedokładnego kursu jeżeli nie były w nim opisane zagadnienia, które uważacie za podstawę. A może moglibyście mi poradzić jakiś porządny kurs/kursy gdzie jest opisanych więcej funkcji. Wiem że na forach jest pewnie sporo takich założonych tematów, ale widzę że tutaj jest sporo zarejestrowanych użytkowników, którzy bardzo dobrze poznali ten język i mogliby udzielić dobrej rady ;) |
|
lenrokskate |
» 2010-05-07 17:43:02 C++ bez cholesterolu np. |
|
Elaine |
» 2010-05-07 18:01:29 Wiem że na forach jest pewnie sporo takich założonych tematów, ale widzę że tutaj jest sporo zarejestrowanych użytkowników, którzy bardzo dobrze poznali ten język |
Źle widzisz ;) C++ się nie da poznać "bardzo dobrze", jest na to zbyt skomplikowany... |
|
1 « 2 » |