Proszę o poprawienie błędów w kodzie.
Ostatnio zmodyfikowano 2010-05-12 07:39
Krzysiek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Proszę o poprawienie błędów w kodzie. » 2010-05-07 16:51:11 int main() { using namespace std; const STALA; int liczba; char znak: unsigned short = - 5; float ulamek; STALA = 10; liczba = 50, znak = '!'; cout << "C++ to bardzo ciekawy jezyk" << znak; cout << endl. cout << "Moja stala wynoski << STAla;" cout << endl; cout << "W programie naliczylem az << short Bledow"; << zNak "/n"; "Wszystkiego najlepszego z okazji" << liczba. << Urodzin "; getch(); return 0; }
możecie mi to zrobić bezbłędnie bo nie mogę tego zrozumieć #pixelmaster: zmieniłem tytuł zobacz to |
|
lenrokskate |
» 2010-05-07 17:03:27 przeczytaj sobie dokładnie pierwsze lekcje i popraw błędy
i odpuść sobie programowanie bo tu trzeba logicznie myśleć a tobie tego brakuje...
// Może trochę spokojniej, co? |
|
DejaVu |
» 2010-05-07 17:49:11 No właśnie spokojniej ;p nauka programowania polega na samodzielnej pracy i zmaganiu się z wyzwaniami jakie stają przed Tobą. Zastosuj się do rady odnośnie ponownego przeczytania kursu (podstaw programowania) a będziesz w stanie samodzielnie rozwiązać własne błędy. |
|
Neomex0 |
» 2010-05-08 16:18:49 Złe użycie const, tak samo using namespace, pozatym nie wiem czy załączyłeś dobre biblioteki. PS. naucz się czytać błędy kompilatora, szczególnie na początku nauki będzie Ci to strasznie przydatne. --- Acha, jeszcze błędy z ciągami znaków. |
|
malan |
» 2010-05-08 23:04:24 Złe użycie namespace ? Hmmm..., czy ja wiem ;p. Kolega po prosu użył "go nie globalnie". |
|
michalp |
» 2010-05-08 23:13:29 Generalnie dużo błędów:
const STALA;
unsigned short = - 5;
STALA = 10;
cout << endl.
cout << "Moja stala wynoski << STAla;"
<< zNak "/n";
"Wszystkiego najlepszego z okazji" << liczba.
<< Urodzin ";
|
|
belax17 |
» 2010-05-11 21:37:49 #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; main() { const int stala = 10; int liczba; char znak; short int nazwa =- 5; float ulamek; liczba = 50, znak = '!'; cout << "C++ to bardzo ciekawy jezyk" << znak << endl; cout << "Moja stala wynoski " << stala << endl; cout << "W programie naliczylem az " << nazwa << " Bledow " << znak << "\n" << endl; cout << "Wszystkiego najlepszego z okazji " << liczba << " Urodzin" << endl; getch(); system( "cls" ); cout << "\aWiecej \aczytaj !"; getch(); return 0; }
|
|
GoldWolf |
» 2010-05-12 07:39:48 Krytykować każdy może, ale widać kolega Neomex0 równie niedoświadczony jak pytający.
"Złe użycie const, tak samo using namespace," radzę poczytać o przestrzeniach nazw(kurs XXI), a nie głupoty pisać.
|
|
« 1 » |