Mistrzu922 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Pojęcie zmiennej » 2016-10-10 19:59:08 Hej,
Mam pytanie,uczę się C++,jestem w tej chwili przy Pojęciu zmiennej i mam pytanie dotyczące tego.A mianowicie mam 15 lat,nie wiem co to pojęcie zmiennej (jeśli chodzi o matematykę nie miałem) a dokładnie chodzi mi o to do czego jest to pojęcie potrzebne i czy powinienem się go nauczyć czy mogę to odłożyć na później?
|
|
Gibas11 |
» 2016-10-10 20:07:44 |
|
» 2016-10-10 20:12:38 Tzn tak,na razie się uczę więc jakiś programów tworzyć nie będę.Chodzi mi bardziej czy ogólnie w programowaniu jest to bardzo ważne i czy mogę to odłożyć w sensie hmm... że teraz podczas nauki nie będzie mi potrzebne to pojęcie,bo szczerze mówiąc jak czytam dalej lekcję to nie za bardzo rozumiem. |
|
pekfos |
» 2016-10-10 20:21:57 Chodzi mi bardziej czy ogólnie w programowaniu jest to bardzo ważne |
Trudno o coś ważniejszego. jestem w tej chwili przy Pojęciu zmiennej i mam pytanie dotyczące tego.A mianowicie mam 15 lat,nie wiem co to pojęcie zmiennej (jeśli chodzi o matematykę nie miałem) |
Są braki, które trzeba nadrobić, zanim się za coś zabierzesz. Nie nauczysz się niczego z książki, kiedy nie umiesz czytać. Przede wszystkim musisz zmienić to, że: Poważnie, masz 15 lat i nie wiesz, co to zmienna matematyczna? Czego oni teraz uczą w tych szkołach..? Kredki do piórnika wkładać, żeby się końce nie łamały..? Oczywiście wiek nie powinien robić różnicy w programowaniu, jednak jeśli będziesz paradować w koszulce 'Mam n lat' i będziesz się zachowywać (i pisać!!) 'adekwatnie' do swojego wieku, to nie zyskasz przychylności. |
|
» 2016-10-10 20:26:35 Mhm,jest sens iść dalej z tematem póki nie opanuję mało wiele tego pojęcia zmiennej? |
|
pekfos |
» 2016-10-10 20:33:53 Mhm,jest sens iść dalej z tematem póki nie opanuję mało wiele tego pojęcia zmiennej? |
Jeśli nie przeszkadza ci, że nie zrozumiesz niczego dalej, to tak. Jakiś sens może i w tym będzie. |
|
» 2016-10-10 20:42:32 Może naświetlę Ci trochę sprawę.Mieszkam w Niemczech,wyprowadziłem się po ukończeniu 1 gimnazjum .Skutkiem tego jestem cofnięty w niemieckiej szkole o 2 lata (jestem obecnie w 9klasie,lecz nie dostaję ocen z uwagi na język,i będę robił jeszcze raz 9 a jest ich 10) więc to nie jest nic dziwnego,że nie mam większego pojęcia w matematyce(jeśli chodzi o pojęcie zmiennej),gdyż można powiedzieć,ze ominęły mnie 2 lata czyli 2 i 3 gimnazjum,w której możliwe,że by były takie rzeczy.Wiek podałem tylko i wyłączenie dlatego,że nie wiem czy w tym wieku powinienem znać to pojęcie. A co do mojej pisowni(bo co Ty możesz wiedzieć o moim zachowaniu)jest taka jak jest,w j,niemieckim są inne konstrukcje,które tłukę dzień w dzień i czasem niestety piszę dziwnie,ale nie aż tak by nie było zrozumiale,a ja chcę tylko i wyłącznie wiedzieć czy MUSZĘ się tego pojęcia nauczyć.(Nie wiem czym różni się pojęcie zmiennej w matematyce i inforamatyce) |
|
Demolka |
» 2016-10-10 20:48:38 Powiem Ci szczerze, że to jest jedna z najważniejszych rzeczy, a uwierz, że znajdą się jeszcze bardziej skomplikowane pojęcia chociażby co to klasa, metoda itp., to nie jest takie trudne, w praktyce sam stworzysz swoją definicję, ale póki co nie ma czego odkładać, przeczytaj sobie co to jest z np. strony którą podał Gibas11, a reszte zrozumiesz w praktyce, zdradze Ci taki sekret, że zmienna to coś co można zmieniać |
|
« 1 » 2 3 |