Terminal c++
Ostatnio zmodyfikowano 2016-11-15 11:35
Wasyl Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Terminal c++ » 2016-11-15 08:00:03 Witam, mam problem.. Mianowicie nie wiem jak rozwiązać (nawet logicznie) program polegający na podobieństwo cmd(Windows) / konsola CS go (wygląd)... Konkrety: wpisuje "komendę" która ma za zadanie uruchomić funkcje przypisana do niej. Tylko że komendy sam ustalam i sam przypisuje funkcje do niej (co ma robić po wpisaniu konkretnej komendy) pomożecie? :) |
|
michal11 |
» 2016-11-15 08:32:15 te pojęcia na początek powinny ci wystarczyć. |
|
» 2016-11-15 09:18:10 W internecie poczytałem na te tematy ale dalej nie mogę tego "ogarnąć".. Może ktoś wytłumaczyć po co konkretnie to co kolega w/w ma być wykorzystane? :( |
|
» 2016-11-15 09:22:35 Ale kolega chyba nie zrozumiał... Nie chce pisać własnego języka programowania tylko wykorzystać c++. Tłumacze jeszcze raz: wpisuje komendę która przechodzi przez np if i dobiera ustalona funkcje... Ale if będzie za "wolny" na wieksza ilość komend :( |
|
» 2016-11-15 09:33:44 Teoretycznie chciał bym wykorzystać switch, case ale niestety nie obsługuje zmiennej string do wysyłania case-a :( |
|
» 2016-11-15 09:39:28 ALO jest opcja przebudowy switch?
|
|
carlosmay |
» 2016-11-15 09:52:26 Na string nie. Może wykrzystaj std::map do trzymania fraz kluczy i wartości odpowiadającej przełącznika switch. Nie napisałeś jakie to mają być funkcje. Jeśli dasz radę, to zamiast wartości, możesz trzymać w mapie wskaźniki na funkcje. |
|
» 2016-11-15 10:12:36 podaj komede: ---> /facebook ---> (otwiera strone facebook)
#inny przykład... podaj komede: ---> logowanie ---> (przechodzi do "panelu logowania)
czyli przy "mapowaniu" bedzie wygladać tak: ?
map (facebook, 1) map (logowanie, 2) ---> po czym switch czyta 1 lub 2 (zalezy co wpiszemy) a funkcja przypisana do tej liczby "odpala" się ?
bardzo bardzo prosto mówiąc ?
(switch widzi,czyta, odpala 1 lub 2 a wykonuje sie wartosc/funkcja przypisana w mapowaniu?) |
|
« 1 » 2 |