Zabroniona konwersja pomiędzy wskaźnikiem a int'em
Ostatnio zmodyfikowano 2016-11-19 12:55
bamboooooo Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Zabroniona konwersja pomiędzy wskaźnikiem a int'em » 2016-11-19 12:36:48 Witam, piszę program konwertujący pliki i napotkałem błąd: error: ISO C++ forbids comparison between pointer and integer [-fpermissive] Szukałem rozwiązania na forum jednak nic nie działa, więc proszę o pomoc. bool Konwertuj( string wiersz, vector < produkt > vec_produkty ) { if( wiersz.length() > 4 ) { string dane_produktu[ 8 ]; string name = ""; int indeks = 0; for( int i = 0; i <= wiersz.length(); i++ ) { if( wiersz[ i ] != "\t" ) { if( indeks == 3 ) { return i; } name += wiersz[ i ]; } else { if( name.length() > 0 ) { dane_produktu[ indeks ] = name; } name = ""; indeks++; } } } }
Wcześniej napisałem bardzo podobną fukcję, która odzwio działa vector < string > explode( string text, char separator ) { string name = ""; vector < string > name_list; for( int i = 0; i <= text.length(); i++ ) { if( text[ i ] != separator ) { name += text[ i ]; } else { if( name.length() > 0 ) { name_list.push_back( name ); } name = ""; } if( i ==( text.length() - 1 ) && text[ i ] != separator && name.length() > 0 ) { name_list.push_back( name ); } } return name_list; }
|
|
pekfos |
» 2016-11-19 12:51:12 |
|
bamboooooo Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-11-19 12:55:24 Tyle kodów napisanych w phpie i taki błąd...Dzięki wielkie ;) |
|
« 1 » |