Programowanie - co i jak?
Ostatnio zmodyfikowano 2017-01-31 09:37
Ascen Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-12-28 21:03:00 Mam jeszcze jedno pytanko. Czy jak nauczę się w miarę dobrze programować w C++ i przejdę na coś innego, np. C# to czy będę w stanie znaleźć jakąś pracę? W ogóle czy po opanowaniu C++ łatwo będzie mi przechodzić i poznawać inne języki, jak długo zajmie opanowanie np Javy czy Pythona? Czy w ogóle jest sens zajmować się poznawaniem wielu z nich? Widziałem oferty pracy i pracodawcy wymagali zazwyczaj znajomości 6,7 języków programowania. Może ktoś coś więcej powiedzieć na ten temat? |
|
Gibas11 |
» 2016-12-29 00:25:46 Na Javę i C# przejdziesz od ręki, Python już trochę gorzej. A oferty z 6 wymaganymi językami programowania nie widziałem ani razu. |
|
DejaVu |
» 2016-12-29 09:19:20 Na Twoim miejscu nie interesowałbym się ofertami pracy, które mają 6 języków programowania :)
/edit: A co do znalezienia jakiejś pracy - myślę, że ze 2 lata musiałbyś najpierw pokodować jakieś gry w domowym zaciszu, aby powiedzieć, że masz podstawowy pakiet doświadczenia programisty, który umożliwia cokolwiek na rynku pracy. |
|
pekfos |
» 2016-12-29 22:59:57 Widziałem oferty pracy i pracodawcy wymagali zazwyczaj znajomości 6,7 języków programowania. |
Pewnie coś webowego. Tam jest dużo wymaganych skrótów, z połowy z nich takie języki programowania, jak z łaciny podwórkowej. |
|
CodeHero |
» 2017-01-31 09:37:51 Jeśli naprawdę interesuje Cię programowanie, to fajnie jakbyś poszedł w tym kierunku. Nie ma co ukrywać, studia humanistyczne są mało przyszłościowe. A jak łapiesz programowanie to możesz już koło 2 roku studiów próbować swoich sił w pracy. Ja mniej więcej zaczynałem tak jak Ty i po 3 latach nauki byłem całkiem dobry (Java) i zacząłem pracę w Codete. Dla mnie to był taki skok do prawdziwego programowania. Jednak nie ma to jak praktyka :) |
|
1 « 2 » |