nie znaleziono sfml-graphics-d-2
Ostatnio zmodyfikowano 2016-12-25 13:18
Gabes |
» 2016-12-25 12:08:02 Latająca ryba to był karp,w wigilie się odezwał:)
JEZUS JEST WIELKI
wesołych świąt życzę wszystkim Chrześcijanom, pozostałym spokojnego czasu.
GrzegorzBezP :)
|
|
latajacaryba Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-12-25 13:18:47 Temat rozwiązany. Okazało się, że po prostu jestem idiotą i przez pomyłkę zamiast do folderu z programem który chciałem skompilować, wrzuciłem dll'ki do innego folderu zupełnie innego projektu. Temat zamykam, ale jakby ktoś miał kiedyś problem to zrobiłem następujące rzeczy: - wykonałem instrukcje z tej strony: http://www.sfml-dev.org/tutorials/2.2/start-cb.php (przepraszam, że w takiej formie ten link, ale coś nie chce mi go zformatować a href :/) - potem należy wrzucić pliki o dll do folderu z projektem np: C:\C++\projekt1 lub (ja również to zrobiłem) do folderu z plikiem exe, np. C:\C++\projekt1\bin\Debug . - sprawdź działanie tym kodem, powinno wyjść zielone kółko: #include <SFML/Graphics.hpp>
int main() { sf::RenderWindow window( sf::VideoMode( 200, 200 ), "SFML works!" ); sf::CircleShape shape( 100.f ); shape.setFillColor( sf::Color::Green ); while( window.isOpen() ) { sf::Event event; while( window.pollEvent( event ) ) { if( event.type == sf::Event::Closed ) window.close(); } window.clear(); window.draw( shape ); window.display(); } return 0; }
Dzięki za pomoc, spokojnych świąt :) |
|
1 « 2 » |