Kod mojej gry zniknął!
Ostatnio zmodyfikowano 2010-05-26 16:47
Elaine |
» 2010-05-25 18:59:31 Z tymi krasnoludkami to może być prawda, jeśli jest to po prostu ładniejsza nazwa na badsectory... |
|
TheLukon |
» 2010-05-25 19:18:52 Iname może mieć racje. Nie pomyślałem nawet o tym. Mogę Ci zaproponować klika metod jak się upewnić czy dysk ma uszkodzone sektory. Sposoby: a) przysłuchać się pracy dysku(jeżeli bedzię wydywał dziwny dzwięk, cykanie prawdopodobie) b) przeskanuj dysk za pomocą komendy CHKDSK c) hmm, już sobie chyba nie przypomne innych metod d) o jeszcze jedna mi się przypomniała, na tej stronce można znaleść rozwiazywanie problemów dotyczących Windows'a Xp(podejrzewam że go używasz;)) |
|
malan |
» 2010-05-25 20:32:56 Przed restartem kompa miałeś zamkniętego Dev-Cpp ? |
|
filipesq Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-05-26 15:23:26 Hmmmmm... Teraz i tak zacząłem pisać od nowa.
@ malan: Tak, chyba miałem włączonego, bo mi się komputer zaciął i wyłączałem ręcznie. |
|
lenrokskate |
» 2010-05-26 16:00:14 Win XP (i Win7 bo go mam i wiem) sam powinien wykryć badsectory i albo przeskanować dysk w czasie uruchamiania systemu albo wyświetlić komunikat już po zalogowaniu. Zrób tak: wejdź w Mój Komputer --> PPM na dysk na którym miałeś pliczki --> Zakładka "Narzędzia" --> Sprawdzanie Błędów
#edit: Tak, chyba miałem włączonego, bo mi się komputer zaciął i wyłączałem ręcznie.Czyli to pewnie badsectory, bo gdy wyłączasz kompa przez odłączenie kabla/wyłączenie zasilacza (itp) to mogą takie błędy wystąpić. Tak samo najlepiej unikać resetowania kompa poprzez przycisk na obudowie - rób to tylko w koniecznych sytuacjach |
|
filipesq Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-05-26 16:47:35 Ok. Dobra. Rozumiem. Spoko. Będę. Dzięki. Jasne.
Zamykam temat. |
|
1 « 2 » |