[Allegro] FAQ
Ostatnio zmodyfikowano 2010-05-27 00:45
wojownik266 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[Allegro] FAQ » 2010-05-26 10:06:22 Na forum przewijają się różne tematy dotyczące programowania w bibliotece allegro często poparte kawałkami kodu... Na forum znajdują się też użytkownicy którzy nierzadko mają własne orginalne rozwiązania problemów programistycznych dotyczacych allegro.... Może zebralibyśmy się do "kupy" i napisali wspólnymi siłami takie właśnie FAQ jak to dotyczące Delphi: http://www.angelfire.com/blues2/people/index.htmCo wy na to? Są jacyś chętni? |
|
DejaVu |
» 2010-05-26 13:25:51 Myślę, że Ty możesz się tym zająć :)
/edit: A ze swojej strony mogę zadeklarować, że powstanie wtedy dział FAQ na nowym serwisie, którego publikacja jest przewidziana na 1 sierpnia 2010. |
|
» 2010-05-26 13:46:01 Ja też myślę że mógłbym tym się zająć i może nawet napisać dwa trzy przykłady, np: 1. Przewijanie (scrollowanie tła aplikacji) 2. Kolizja mapy z ludzikiem 3. Być może coś o strzelaniu (dużo później) No i jak narazie to chyba wszystko. No ale jeszcze pozatym gdyby ktoś od czasu do czasu przesyłał podobne fragmety kodu z opisem to tych punktów mogłoby być pewnie przynajmniej ze sto:).... No ale...?
Co do nowego serwisu to bardzo mnie ucieszylo to co napisałeś:).
|
|
skovv |
» 2010-05-26 14:03:56 A ja mogę popatrzeć ;D |
|
DejaVu |
» 2010-05-26 14:06:53 Dla 3 pozycji nie opłaca się zakładać działu faq :) miałem na myśli, że forum przekopiesz i będziesz opracowywał hasła różne :) |
|
» 2010-05-26 14:21:33 Dla 3 pozycji nie opłaca się zakładać działu faq miałem na myśli, że forum przekopiesz i będziesz opracowywał hasła różne
Te pozycje które napisałem to są pozycje które mógłbym napisać od siebie. Po przekopaniu forum tych pozycji będzie za pewne więcej. A gdyby tak jescze znalazło się ze dwie albo trzy osoby do przeszukiwania... to tych pozycji byłoby zapewne jeszcze więcej i dział forum powstał by dużo wcześniej. Zakładając takie forum można by umożliwić dodawanie wpisów do niego i po pewnym czasie...? No ale zawsze to lepiej gdy ktoś odwali całą robotę za nas. Nie ma to jak gotowe. Może warto chociaż spróbować napisać takie coś? |
|
Patzick |
» 2010-05-26 16:16:02 Dział na pewno byłby odpowiedni, a co do odwalania całej roboty to niestety jeśli na razie nie ma innych osób musisz się zająć sam, przynajmniej na start. Prace nad nowym serwisem pochłaniają dużo czasu, a i do tego nie ma za wiele ludzi. Pomysł na pewno jest super, ale jeśli nie podejmiesz się tego na razie sam, to nie wypali z braku ludzi i czasu...przynajmniej póki co :)
Więc próbuj jeśli chcesz a Piotr z pewnością utworzy odpowiedni dział, jeśli pozbierasz tego trochę. |
|
» 2010-05-26 16:58:07 OK! Postaram się coś zebrać najdalej do lipca. Jak by co to dam znać. Miłego dnia! |
|
« 1 » 2 |