Opinie o czasopismach komputerowych
Ostatnio zmodyfikowano 2008-09-16 00:55
lynx Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Opinie o czasopismach komputerowych » 2008-08-14 22:35:41 A więc tak jak w tytule co sądzicie o nowych wydaniach miesięcznika Komputer Świat Ekspert?
Ja uważam, że zrobili największy błąd usuwając swój dział programowanie. Pozatym czytając czasopismo da się zauwarzyć, że jest coraz krótsze, i zamiast sklejane klejem tak jak dawniej strony łączone są zszywkami przez co odpada okładka. Liczba stron w numerze majowym tego roku wynosiła 90 stron, niestety w lipcowym i sierpniowym mamy już tylko 74 strony. Czytając Informator (listy do redakcji, forum czytelników) widać, że wielu osobom te zmiany czasopisma nie odpowiada. Pozatym redakcja postanawia zmniejszyć poziom zawaansowania czasopisma co widać z odpowiedzi redakcji, a przecież czasopismo nazywa się EKSPERT, a nie jakiś Komputer Świat Amator. Fakt potwierdza kurs Pascala, który sam w sobie nie jest zły, ale tak naprawdę jest on dla początkujących.
Podsumowując jak dla mnie Ekspert znacznie się pogorszył, min. przez usunięcie działu programowanie w końcu to Ekspert. A co wy sądzicie o nowych numerach? Pozdrawiam Piotrek |
|
DejaVu |
» 2008-08-14 22:49:19 Nie kupuję czasopism od lat :)
/edit: O ile mnie pamięć nie myli jest jakieś bardzo dobre czasopismo dla programistów, które porusza praktycznie w każdym numerze jakiś interesujący wątek dla dobrych programistów. Niestety nie pamiętam jego nazwy :/ |
|
» 2008-08-16 11:36:26 Fajnie jakbyś sobie przypomniał, bo KŚE się nieco pogorszył. Mój brat polecja czasopismo Internet, ale wiadomo to bardziej jest o internecie. Nawet prenumerate sobie chciał zamówić, bo czasami nie ma w sklepach. Jest też drugie podobne tego samego producenta.
Skopiowałem ten kawałek ze strony wydawnictwa:
Magazyn Internet - miesięcznik - najstarsze w Polsce pismo poświęcone popularyzacji Inernetu Internet Maker - dwumiesięcznik - praktyczny poradnik dla webmasterów (http://www.avt.pl/onas.php)
/edit: A tak dla łatwiejszego przypomnienia podaje Ci link to listy czasopism komputerowych. http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Czasopisma_komputerowe Aha czy to nie jest czasem miesięcznik Informatyka? Nawet interesujący, ale dostępna jest jego tylko prenumerata. |
|
geftus |
Pc format » 2008-08-16 16:44:42 Też jest czasopismo pc-format i ksiazki ja raz kpiłem ksiazke i nawet ciekawa byla o podkrecaniu podzespołów |
|
» 2008-08-16 17:43:23 Nom teraz tez troche czytam książke informatyczną, ale przecież to co innego. |
|
Cobe |
» 2008-08-17 13:16:13 software developer's journal jest to magazyn o programowani można go kupić w empiku to jest strona tego magazynu www.sdjournal.org |
|
Proxym |
» 2008-08-17 23:09:30 WARP2.0 do czegos jest dodawany tylko nie pamietam do czego ;) ... |
|
DejaVu |
» 2008-08-18 12:33:43 Software Developer's Journal <= w tym czasopiśmie widziałem właśnie bardzo ciekawe i praktyczne artykuły z zakresu programowania. |
|
« 1 » 2 |