Jak to zrobić? Wypisywanie liter z opóźnieniem.
Ostatnio zmodyfikowano 2017-03-08 00:30
Jenczej Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Jak to zrobić? Wypisywanie liter z opóźnieniem. » 2017-03-07 22:49:41 Witam! Chciałbym, aby inwokacja P. Tadeusza wyświetliła się na ekranie tak, jak "Witaj ziom" w programie zamieszczonym poniżej. #include <iostream> #include <conio.h> #include <windows.h>
char tab[ 10 ] = { 'W', 'i', 't', 'a', 'j', ' ', 'z', 'i', 'o', 'm' }; int main() { std::cout << "Wypisywanie" << std::endl; for( int i = 0; i < 10; i++ ) { std::cout << tab[ i ]; Sleep( 50 ); } return 0; } Chciałbym aby program był uniwersalny, (mógłbym go wykorzystać nie tylko do tej inwokacji), ale także nie chcę wprowadzać całego tekstu z klawiatury Uniknąć czegoś takiego: int i = 0; std::cout << "Wpisywanie" << std::endl; for( i; i < 10; i++ ) { std::cin >> tab[ i ]; }
Jest na to jakiś sposób? Jakiś pomysł? Z góry dziękuję za pomoc. (inwokacja bez polskich znaków) Litwo! Ojczyzno moja! ty jestes jak zdrowie. Ile cie trzeba cenic, ten tylko się dowie, Kto cie stracil. Dzis pieknosc twa w calej ozdobie Widze i opisuje, bo tesknie po tobie. |
|
maly7 |
» 2017-03-07 22:54:55 Tekst zapisz w jakimś pliku, w programie zrób wczytywanie tekstu z tego pliku. |
|
M28DMW |
» 2017-03-08 00:16:47 Będę wszystko jedno pytanie. Biorę te kody złożonych artykułów. Temat wydaje mi się interesująca. A jeśli nie interesujące, przydatne prawie niezbędne w przyszłości. Jednakże we wszystkich przykładach podanych w tych wyrobów nie są zestawiane. Tęsknię analizowania błędów, wiele poprawek, aż zatrzymał się w martwym punkcie, a aż znowu i znowu. Więc nic do kompilacji. Dziękuję Ci dobry doładowania wzmianki, bardzo interesujące.
Ale nie chcę, aby przejść na ten temat, a zakończyć artykuły studyjne. Nawiasem mówiąc, w tych wyrobach Busto nie jest napisane w ogóle nie pamięta wszystko.
Pytam was, jeśli to możliwe, dodać niezbędną inklyudy. Chcę zobaczyć, dostać, kompilowania niczego.
|
|
Jenczej Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2017-03-08 00:30:01 Dzięki maly7 :D działa jak należy. |
|
« 1 » |