Kompilacja bez błędów, ale nic się nie wyświetla
Ostatnio zmodyfikowano 2017-03-26 16:14
abcdefitd Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Kompilacja bez błędów, ale nic się nie wyświetla » 2017-03-26 15:48:47 Tak jak w temacie, prosty konsolowy kalkulator z zastosowaniem klas, dawno tego nie robiłem, chciałem sobie przypomnieć wszystko, ale pustka na konsoli wskazuje na to, że coś zrobiłem źle. Tu kod: http://pastebin.com/qNLc0GxX Proszę zignorować /* i */, próbowałem po kolei wyłączyć pewne części aby zobaczyć gdzie jest błąd. #include <iostream> #include <windows.h> #include <math.h> using namespace std;
class Kalkulator { private: public: int menu() { short pick = - 1; bool wrong = false; do { cout << "====================================" << endl; cout << "======== Kalkulator ========" << endl; cout << "====================================" << endl; cout << " [1] Dodawanie " << endl; cout << " [2] Odejmowanie " << endl; cout << " [3] Mnozenie " << endl; cout << " [4] Dzielenie " << endl; cout << " [5] Potegowanie " << endl; cout << " [6] Pierwiastkowanie " << endl; cout << " [7] Zakoncz program " << endl; if( wrong == true ) { cout << "Aby wybrac dzialanie, wpisz wlasciwy numer na klawiaturze i kliknij enter" << endl; } cin >> pick; if( pick < 1 && pick > 7 ) { wrong = true; } } while( pick < 1 && pick > 7 ); switch( pick ) { case 1: cout << "Wybrano " << "dodawanie" << endl; break; case 2: cout << "Wybrano " << "odejmowanie" << endl; break; case 3: cout << "Wybrano " << "mnozenie" << endl; break; case 4: cout << "Wybrano " << "dzielenie" << endl; break; case 5: cout << "Wybrano " << "potegowanie" << endl; break; case 6: cout << "Wybrano " << "pierwiastkowanie" << endl; break; case 7: break; } } }; int main() { Kalkulator menu(); return( 0 ); }; |
|
skovv |
» 2017-03-26 16:14:47 Te, ziomek, a jak sie tworzy obiekt klasy i wywoluje jego funkcje?!
Nazwa_klasy instancja; instancja.funkfja(..); |
|
| « 1 » |