Problem z funkcją
Ostatnio zmodyfikowano 2017-05-17 03:36
Szejker Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Problem z funkcją » 2017-05-16 17:41:27 Witam! Od jakiegoś miesiąca uczę się programować w C++ i dzisiaj wpadłem na pomysł napisania aplikacji symulującej wystrzał z karabinu.Niestety aplikacja nie działa tak ja tego sobie życzyłem... #include <iostream> #include <windows.h> #include <conio.h>
using namespace std; void kulka() { int x = 1; for( int i = 0; i < 70; i++ ) { for( int z = 0; z < x; z++ ) { cout << " "; } cout << "."; Sleep( 5 ); system( "cls" ); x++; } } int main() { while( getch() != 27 ) { if( getch() == 49 ) { kulka(); } } return 0; }
Po przyciśnięciu przycisku(spustu)[1] pocisk zostaje wystrzelony natomiast w czasie jego lotu nie można wystrzelić kolejnego.Moje pytanie brzmi czy można ten problem jakoś rozwiązać, czytałem coś o wielowątkowości ale nie za bardzo chciało to działać w moim programie. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam |
|
pekfos |
» 2017-05-16 21:23:16 Nie możesz strzelić, bo program jest zajęty lotem kuli i nie przyjmuje danych. Nie możesz zatrzymywać programu na spowalnianie lotu, ani na przyjmowanie wejścia. Cały kod jest do przerobienia. |
|
Rashmistrz |
» 2017-05-17 03:36:22 [...], bo program jest zajęty [...] i nie przyjmuje danych. Nie możesz zatrzymywać programu na przyjmowanie wejścia |
Więc chyba poprawnym pytaniem byłoby: Jak zrobić jednoczesne przyjmowanie i wypisywanie danych? |
|
« 1 » |