j23 |
» 2017-05-19 20:19:22 Spróbowałem u siebie skompilować tę bibliotekę. Istny cyrk. Z niewiadomych przyczyn kompilator nie rozpoznaje klas mutex czy condition_variable, tak jakby flaga -std=c++11 kompletnie nie działała. |
|
mateczek |
» 2017-05-19 20:19:38 projekt nie jest pisany z wykorzystaniem cmake więc cmake Ci działać nie będzie !!! a zwykła komenda kompilacji jednego pliku cpp Ci zadziała ?? g++ Source/ZipLib/ZipArchive.cpp -fPIC -std=c++11 -O3 -c
|
|
j23 |
» 2017-05-19 20:34:28 Zapomniałem, że zmieniałem wersję MinGW. Ta, którą teraz mam, ma jakiś problem z <mutex>, <thread> itd. Cyrk. |
|
DejaVu |
» 2017-05-19 20:59:57 Jeżeli solucja visuala działa to z automatu wiesz jakie define-y itp. powinny być ustawione, aby projekt się skompilował poprawnie. Więc... rozwiązanie masz przed nosem. |
|
j23 |
» 2017-05-19 21:38:13 Dobra, problem z MinGW rozwiązałem.
Chyba lepiej będzie, jeśli OP zrobi sobie projekt biblioteki w jakimś IDE na bazie zawartości projektów visuala, bo ten makefile nijak nie daje się skompilować. |
|
marcolo2307 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2017-05-19 21:40:26 Czy Visual może mieć jakąś wbudowane makro, które dodaje argumenty domyślne? Mam problem z funkcją VirtualAlloc, która powinna przyjmować 4 argumenty, a w niektórych miejscach jest ich mniej. Visual się nie czepiał, mingw już owszem. @mateczek Nie, nie działa. Ten sam problem. Edit: Ok, znalazłem odpowiednie funkcje VirtualAlloc, które mają mniej argumentów, muszę jeszcze wybadać dlaczego kompilator ich nie widzi. Nie jestem w stanie nic zmienić, jeśli kompilacja jest pod Windowsem, to nie można zadeklarować kolejnego VirtualAlloc, bo kłóci się z oryginalnym pomimo różnych parametrów. Pozostaje mi liczyć na Waszą pomoc, przesyłam link do archiwum, w którym stworzyłem już projekt CodeBlocksa, dodałem wszystkie pliki i zalinkowałem te same biblioteki, które były w Visualu. https://drive.google.com/file/d/0B1Ro3k9O8AE-MkVUa3UtTXlnSzA/view?usp=sharing |
|
Monika90 |
» 2017-05-19 22:48:23 U mnie działa :) Tu masz makefile po poprawkach Nie ma pliku, bo nie był wyświetlany prawidłowo.
|
|
marcolo2307 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2017-05-19 22:48:50 W międzyczasie znalazłem inną bibliotekę do obsługi zip, również obiektową: https://github.com/wdas/partio. Skompilowałem swoją mniejszą bibliotekę z plików zip.h i zip.cpp. Temat na razie zostawiam otwarty, może ktoś będzie chciał jeszcze coś napisać odnośnie ZipLiba. Jeśli nic się nie pojawi, to za kilka dni go zamknę. @Monika90: Napisałaś 30s wcześniej ;d Niestety chwilowo nie sprawdzę, bo mam problem z tym as.exe, jutro postaram się tym zająć, bo pierwsze linki z google nie pomogły. |
|
1 « 2 » 3 |